Διάγγελμα πρωθυπουργού: Σας ζητώ να μη γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα

Πήραμε νωρίς δραστικά
μέτρα, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές - αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ να μη γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.
-Από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι ακόμα: Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί.
-Μετά την απαλλαγή μας από τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα, η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ εντάσσει για πρώτη φορά και τη χώρα μας σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτή η εξέλιξη μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υποστήριξης της οικονομίας.
-Ο Προϋπολογισμός αναθεωρείται. Πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3.8 δισ., θα διατεθούν ακόμη 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας και τουλάχιστον αλλά τόσα από το ΕΣΠΑ. Σύνολο 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
-Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των €800 και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, αλλά και σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
-Κανονικά το δώρο Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]