Κορωνοϊός:Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας ...

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους μπορεί να είναι ένα μέτρο σκληρό και αντιδημοκρατικό ,κρίνεται πλέον  αναγκαίο για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το in.gr η απόφαση έχει ληφθεί και δεν είναι απλά πολιτική .Βασίζεται στις επιστημονικές προβλέψεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που  θα τινάξει στον αέρα τα νοσοκομεία της χώρας και θα μακρύνει τη λίστα των θανάτων .
Η συμπεριφορά των απείθαρχων στα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα είναι αυτή που δεν θα αφήσει το μέτρο αυτό απλά στο τραπέζι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που υπογράφει η Ελένη Ευαγγελοδήμου η απόφαση για σκληρή γραμμή απέναντι στην πανδημία με κλιμακωτή αναβάθμιση των απαγορεύσεων και των περιορισμών έχει ληφθεί.
Οι επιστήμονες μιλούν για "μάχη" διαρκείας ,προτρέπουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται σαν να έχουν τον ιό ενώ κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι ο εφησυχασμός είναι καταστροφή και ο πρωθυπουργός  κάνει λόγο για πόλεμο διμήνου.
Επίσημα οι επιτελείς του Μαξίμου ,τα υπουργεία αλλά και τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις ακολουθούν το δρόμο της αξιολόγησης των δεδομένων μέρα με τη μέρα με αποφάσεις και παρεμβάσεις βήμα-βήμα.
Ανεπίσημα καταστρώνονται σχέδια ανάγκης με χρονικό ορίζοντα Μαίου .
Στόχος του πρωθυπουργού είναι η σταδιακή λήψη των μέτρων για τον κορωνοϊό ακόμα και αν τα κρούσματα δεν θα δικαιολογούσαν τις αποφάσεις  ,ώστε να μην "γονατίσει" το σύστημα υγείας .
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου ,στο τραπέζι φαίνεται πως μπαίνουν πολλά και διαφορετικά σενάρια ετοιμότητας ,που περιλαμβάνουν περαιτέρω κατά τόπους καραντίνες στο μοντέλο των οικισμών Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Καστοριά ή και ταξιδιωτικές οδηγίες εσωτερικού περιορισμού των ,μετακινήσεων των πολιτών .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί προβληματισμός σχετικά με το πως θα αντιδράσουν οι πολίτες ενόψει Πάσχα.
Έπειτα από την απαγόρευση υπείθριων δημόσιων συναθροίσεων και τις ισχυρές συστάσεις στον περιορισμό της κυκλοφορίας για τα απολύτως απαραίτητα ,το κυβερνητικό επιτελείο κρατά ως έσχατο μέτρο να μπει η χώρα σε  ολική καραντίνα ,που θα εξαρτηθεί από το ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην κοινότητα αλλά σε μεγάλο βαθμό από τη συμμόρφωση των πολιτών στα τωρινά μέτρα  -προάγγελο της συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Η κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ είναι έτοιμη όταν δοθούν σχετικές εισηγήσεις από τους επιστήμονες να "κλείσει" και άλλους τομείς της οικονομίας ,φτάνοντας ενδεχομένως μέχρι και το τελικό στάδιο λειτουργίας μόνο των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων .
Πέραν των αποφάσεων που θα λάβει το κυβερνητικό επιτελείο τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ...
πηγή πληροφοριών in.gr 
εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ //ρεπορτάζ Ελένη Ευαγγελοδήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]