Αρτα:Ο Μάικ ...προστατεύει το περιβάλλον!

Θα πίστευε ποτέ κανείς ότι ένας τρίχρονος ανακυκλώνει και μάλιστα με σταθερό ρυθμό;

Κι όμως όχι μόνο είναι τριών ετών αλλά ένας σκύλος που μάς διδάσκει όλους... Ο Μάικ, λοιπόν, στην καθημερινή του βόλτα πρωί και απόγευμα έχει αναδειχθεί στον πιο ευαισθητοποιημένο σκύλο της περιοχής Τριγώνου. «Ανακυκλώνει» σταθερά πλαστικά, κατά μοναδική προτίμηση, τόσο, άδεια μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.
Ο φίλος, Σταύρος Παπαμιχαήλ, μέτρησε και βρήκε ότι το ρεκόρ του πιστού του σκύλου φτάνει σε 37 πλαστικά μπουκάλια σε μια ημέρα! Ο Μάϊκ είναι ένα γλυκύτατο και πανέμορφο τετράποδο που δεν αφήνει κανένα πλαστικό στο πέρασμά του. Κι όχι μόνο αυτό επιχειρεί καθημερινά έρευνα ανάμεσα σε χόρτα και πρανή για να τα... ανακαλύψει. Τα πιάνει στο στόμα του, τουλάχιστον δυο με τρία τη φορά, και τα μεταφέρει στο σπίτι. Στο δρόμο ακόμα κι αν κάποιο τού πέσει, γυρίζει και το παίρνει. Μόλις φτάσει να τα αποθέσει στο σπίτι του επιστρέφει προς αναζήτηση νέων. Το έργο του ολοκληρώνει ο Σταύρος που τα εναποθέτει στον κάδο ανακύκλωσης.
«Βρίσκω παντού στο σπίτι πλαστικά μπουκάλια», μας λέει και προσθέτει: «Ακόμα μέχρι και στο αυτοκίνητο τα μαζεύει και τα βάζει. Ανοίγω την πόρτα και πέφτουν πλαστικά μπουκάλια».
Δεν γνωρίζει ούτε ο Σταύρος πώς και γιατί απέκτησε ο φίλος του αυτή την... ευαισθησία που σίγουρα αποβαίνει σε καλό για το περιβάλλον. Ο Μάικ είναι ένα ήρεμο σκυλί με προσωπικότητα, πολύ φιλικό και πολύ παιχνιδιάρικο. Μόλις βρει μπουκάλι το πιέζει καλά στο στόμα του ώστε να χάσει τον όγκο του για να μπορεί να το δαγκώσει και παράλληλα να έχει την δυνατότητα αν βρεθεί κι άλλο στο δρόμο να το κρατήσει και αυτό στο στόμα του.
«Έφτασε να κουβαλάει έως τρία μπουκάλια μαζί», μας είπε ο σωτήρας του. Διότι ο Μάικ, βρέθηκε από τον Σταύρο όταν ήταν μόλις μερικών ημερών κουτάβι μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Ήταν τόσο καταβεβλημένο νεογέννητο που χρειάστηκε να παραμείνει σε νοσηλεία στο κτηνιατρείο που το οδήγησε. Οι πρώτες ημέρες ήταν κρίσιμες γι’ αυτόν, όμως η φροντίδα υπήρξε εντατική και ο Μάικ έζησε για να διανθίζει με την αγάπη του σήμερα την ζωή του Σταύρου, των παιδιών, των κατοίκων του Τριγώνου και όλων των φίλων του που δεν βρίσκουν γύρω τους πλαστικά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανάμεσα τους βρισκόμαστε κι εμείς. Θα ήταν τιμή μας.
Σε κάθε περίπτωση τον Μάικ τόν προτείνουμε για βραβείο όσον αφορά την ευαισθησία του απέναντι στο περιβάλλον.
Βίκυ Καινούργιου//taxydromosartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]