Ιωάννινα:Και το Συνδικάτο Οικοδόμων στην απεργία στις 18 Φλεβάρη


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες

Στις 18 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλισή μας, την υγειονομική περίθαλψη, τις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το «νέο ασφαλιστικό», συμπληρώνοντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί εμείς που τσακιζόμαστε κάθε μέρα στη δουλειά, αρνούμαστε να παραμείνουμε στην εργασία για «μακρύτερο χρονικό διάστημα», αρνούμαστε να πάμε απ’ το μαδέρι στην κάσα, επειδή μας λένε πως όσα έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια δε φτάνουν για τη σύνταξη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε για τα εργατικά μας «ατυχήματα», για τα φάρμακα των παιδιών και των γονιών μας.

Συνάδελφοι, η σχετική ανάκαμψη που υπάρχει στο κλάδο δεν έφερε και ούτε πρόκειται να φέρει βελτίωση στις εργασιακές συνθήκες και όρους δουλειάς. Στους εργασιακούς χώρους συνεχίζουν να επικρατούν άθλιες συνθήκες απληρωσιάς, ανασφάλιστης εργασίας, παζάρια για τα ένσημα 2 στα 5, μεροκάματα στον πάτο χωρίς ωράρια και με υποτυπώδη μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Πληρώσαμε τη κρίση τους τώρα μας καλούνε να πληρώσουμε την ανάπτυξη τους, την ίδια στιγμή που επιχορηγούν το μεγάλο κεφάλαιο με τζάμπα χρήμα μέσα από τα δικά μας λεφτά, με φοροαπαλλαγές, επενδύοντας στον τουρισμό φτιάχνοντας 5άστερα ξενοδοχεία που εμείς ούτε που θα μπορούμε να περνάμε απ’ έξω και φτιάχνοντας έργα υποδομών για τις ανάγκες του κεφαλαίου ενώ αντιπλημμυρικά αντισεισμικά και αντιπυρικά δε φτιάχνουν γιατί δεν τους αποφέρουν κέρδη. Ο οικοδόμος από την άλλη να δουλεύει  με μεροκάματα 30 - 40ευρω ανασφάλιστος αναγκαζόμενος να μεταναστεύσει εντός και εκτός Ελλάδος .

Σα να μην έφταναν όλα αυτά θέλουν να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.
Το νοσμοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η ΝΔ είναι στην ουσία ο νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ βελτιωμένος από οποιαδήποτε νομικά κενά.
Στο νέο  νομοσχέδιο η κυβέρνηση το μόνο που εγγυάται είναι η εθνική σύνταξη των 340 ευρώ για όσους έχουν 4500 ένσημα και 384 ευρώ για πάνω από 6000 ένσημα. Παραμένουν σε ισχύ οι περικοπές που έγιναν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις αναπηρικές καθώς και στις συντάξεις χηρείας. Ενταφιάζεται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ. Διατηρείται η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί 18 ετών έως 24 εάν σπουδάζει. Προοπτική αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης παραμένει ανοιχτή και πέρα των 67 χρόνων ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Οι συντελεστές αναπλήρωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή για όσους έχουν από 4500 έως 9000 ένσημα παραμένουν ίδιοι που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Σε συνδυασμό με τη μείωση του συντάξιμου μισθού (που πλέον υπολογίζεται ως ο μέσος όρος αποδοχών σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο ) οδηγούν σε συντάξεις πείνας. Το ότι φέτος η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται κατά 221 εκατομμύρια Ευρώ και η δέσμευση που υπάρχει πως η συνολική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται από το 17,3% το 2016 στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030 . Καταλαβαίνουμε που οδηγούνται οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια .

Συνάδελφοι ξέρουμε καλά πως ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι οι ιατρικές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, φάρμακα κλπ. Με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθείται θα καταλήξουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που ήδη συμβαίνει σήμερα ,πως αν έχεις λεφτά ζεις αλλιώς βλέπε τα ραδίκια ανάποδα καθώς το κράτος και οι εργοδότες θα είναι πλέον απαλλαγμένοι από την υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους στο δικαίωμα της υγείας, πρόνοιας και της περίθαλψης, αυξάνοντας έτσι και τα περιθώρια κερδοφορίας για το κεφάλαιο που θα επενδύσει σ’ αυτούς τους κλάδους. Αυτοί είναι οι διαχρονικοί στόχοι της Ε.Ε., των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, αυτούς προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτό το νομοσχέδιο. 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!

Συνάδελφοι  κυβέρνηση και εργοδοσία με τις συνεχείς επιθέσεις στα δικαιώματα μας σκοπό έχουν να πάρουν πίσω ότι με σκληρούς αγώνες έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Θέλουν να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, να αρνηθούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δε μας χαρίστηκε, πως στα χέρια μας είναι να αντιστρέψουμε τη κατάσταση αρκεί να διώξουμε τη μοιρολατρία, να πιστέψουμε στη δύναμη μας ισχυροποιώντας τα συνδικάτα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία, γιατί είναι το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια του εργάτη.

Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική πραγματικά κοινωνική ασφάλιση που να εξασφαλίζει ολόπλευρα όλες τις ανάγκες των εργαζομένων στη σύνταξη, την υγεία, πρόνοια και παροχές.

Απαιτούμε:
Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 5νθήμερο 7ωρο  35ωρο
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων 30 ετών
Επαναφορά των 4050 ενσήμων που ίσχυε μέχρι το 1992 ως κατώτερο όριο για συνταξιοδότηση από τα 4500 που ισχύει σήμερα
Σύνταξη στα 55 χρόνια
Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων
Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου από 200 ημέρες που αναγνωρίζεται ως σήμερα
Κανένα ένσημο χαμένο ,εξασφάλιση ενσήμου για κάθε μέρα εργασίας ,άμεση επαναφορά του κατώτατου συντελεστή ενσήμων στο 1,5 από 1,35 ανα τ.μ. ως πλαφόν για τη προστασία των οικοδόμων από την εισφοροκλοπή
Στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους και εντατικοποίηση των ελέγχων για να διασφαλιστεί κάθε ημέρα εργασίας και ένσημο
Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Καμία εξαίρεση από τη λίστα ΒΑΕ για όλους τους εγαζόμενους του κλάδου (προγράμματα ΟΑΕΔ, πρακτικάριοι ,γυψοσανιδάδες , θερμομονώσεις,υδραυλικοί, κ.α. )
Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

ΤΡΙΤΗ 18/2 ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]