Συνάντηση Δημάρχου Πρέβεζας με τον Νίκο Χαρδαλιά

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε συνέχεια της άριστης και αποτελεσματικής συνεργασίας που υπήρξε και συνεχίζει μεταξύ των δύο πλευρών, καθ’ όλη τη διάρκεια  των άμεσων θεσμικών ενεργειών κατά το τραγικό ναυάγιο στα νότια των Παξών, κατόπιν κλήσεως για βοήθεια από τους αλλοδαπούς ναυαγούς διακινητές και διακινούμενους στο 112, στις 07:30 π.μ. του Σαββάτου 11 Ιανουρίου 2020.

Τα 21 άτομα, τα οποία διεσώθησαν από το πολύνεκρο ναυάγιο, στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους - των 12 επιβεβαιωμένων νεκρών και των 20 αγνοουμένων εκ των οποίων ουδείς έφερε σωσίβιο -  μεταφέρθηκαν άμεσα στην Πρέβεζα όπου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και των εμπλεκόμενων φορέων συντόνισε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά την υποδοχή, φιλοξενία, παροχή στέγης, τροφής και ένδυσης αλλά και κάθε υποστηρικτής ψυχολογικής, κοινωνικής  και μεταφραστικής υπηρεσίας όπως ακριβώς προβλέπεται από τα ειδικά σχέδια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη στο πρόσωπο του Δημάρχου για την αποτελεσματική και άρτια λειτουργία του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής (η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με μία  ανάλογη περίπτωση ενός τόσο τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου αποτέλεσμα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των παράτυπων μεταναστών από οργανωμένα κυκλώματα διακινητών τα οποία τους αποφέρουν παρανόμως υπέρογκα κέρδη),  καθώς και για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη με την οποία έδρασαν κατά την επιχείρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]