Ένωση Επισιτισμού &Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Ιωαννίνων:"Δεν δίνουμε το δώρο μας πίσω"

Συνέδλφε συναδέλφισα,

Το δώρο είναι κομμάτι του μισθού μας και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, δεν μας δίνεται από την καλή τους την καρδιά ούτε από την ευσπλαχνίας τους και η καταβολή του δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός αφεντικού και καμίας κυβέρνησης.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και οι ρυθμοί της εργασίας αυξάνονται. Τα ξενοδοχεία γεμίζουν και τα επισιτιστικά μαγαζιά δουλεύουν χωρίς σταματημό. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλο τον χρόνο οξύνονται και διευρύνονται. Κομμένα ρεπό, κόντρα βάρδιες, ωράρια λάστιχο και κομμένες άδειες συνθέτουν την σκληρή “κανονικότητα” των Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Μαζί με όλα αυτά πολλοί εργοδότες αρνούνται να μας δώσουν και το δώρο των Χριστουγέννων, που αποτελεί κατάκτησή μας. Στο σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην απεργία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά., με την ανοχή τους δίνουν αέρα στα πανιά πολλών εργοδοτών να μη καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων. Αμέτρητα είναι τα περιστατικά που εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο ή δίνουν το μισό ασφαλίζοντας τους εργαζόμενους λιγότερες ώρες από αυτές που δουλεύουν. Όπως επίσης οι περιπτώσεις, όπου οι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο που τους έχει καταβληθει.

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι 21 Δεκεμβρίου 
Απαγορεύεται η καταβολή του σε είδος κάθε μορφής.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει ο ίδιος ή μέσω του σωματείου του στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά και διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα για την άσκηση δίωξης κατά του εργοδότη με αυτόφωρη διαδικασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο τους για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν στο χώρο δουλειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]