Ιωάννινα:Να 'ναι έτσι ο πολιτισμός;

Κοντεύουν να πέσουν  τα ξεχαρβαλωμένα ταβάνια στα κεφάλια των επισκεπτών στο Δημοτικό μας Μουσείο, εκεί μπροστά από τον τούρκικο μεντρεσέ αλλά "καρφάκι δεν φαίνεται να καίγεται" στους αρμόδιους φορείς.

Αντί γι’ αυτό γέμισαν κόκκινες κορδέλες τον αύλειο χώρο (!) για να περνούν οι επισκέπτες με ζιγκ ζαγκ μπροστά από την κύρια είσοδο. Πάλι καλά που φύτεψαν και ένα χρυσάνθεμο με ντεκόρ… σπασμένες πλάκες -που αφθονούν ως φαίνεται στον χώρο- ενώ  γονείς με παιδικά καροτσάκια κάνουν κανονικό αγώνα να ανέβουν ή να κατέβουν την ανηφορίτσα-  δεν μιλάμε για Αμεα για τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη. Και είναι κρίμα να βλέπει κανείς ανθρώπους να γλιστρούν επικίνδυνα και μέσα στον χώρο του μουσείου αλλά και λίγο πιο κάτω, στην πύλη προς τη λίμνη.

Ένας χώρος που θα έπρεπε να αποπνέει πολιτισμό σε κάθε του βήμα μένει δυστυχώς χορταριασμένος, απεριποίητος, τώρα και ...επικίνδυνος σε μια πόλη που  διαφημίζεται για τον πολιτισμό της.  Πραγματικά, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πού αλλού θα  μπορούσε να υπάρχει ένας τόσο εμβληματικός χώρος και να βρίσκεται σε μια τέτοια –πρωτόγονη- κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]