ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ERASMUS + DAYS 2019 – 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣERASMUS + DAYS 2019 – 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας
Την Πέμπτη , 10 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του 4ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εορτασμού στο πλαίσιο των ErasmusDays , όπου σχολεία από όλη την Ευρώπη προέβαλαν και παρουσίασαν δράσεις και δραστηριότητες που εκπονούνται σε σχολεία ασχολούμενα με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ .
To 4o Γυμνάσιο Πρέβεζαςοργάνωσεon-lineeventμε τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο πρόγραμμα  KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices , KA229 - School Exchange Partnerships, 2019-1-PT01-KA229-060791_5, με το γενικό τίτλο: ‘Eco – Herit@gematters ‘ , 2019-2021 , υπό τον συντονισμό του Πορτογαλικού σχολείου  Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Gomes de Almeida και τη συμμετοχή άλλων 5 Ευρωπαϊκών σχολείων :  Agrupamento de Escolas de Ovar Sul Portugal,  I.C. "F. P. Polizzano" GangiItaly, Osnovnaskola "Retfala" Croatia,  4oGymnasioPrevezasGreece,  ColegiulNationalPetruRaresRomania.Για την πραγματοποίηση της διαδικτυακής συνάντησης αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα του eTwinningLive , καθώς το ανωτέρω πρόγραμμα παρουσιάζει και εγγράφει τις δραστηριότητες του και ως ομώνυμο EtwinningProject .
Η διαδραστική διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών είχε δύο στόχους και συντονίστηκε από το 4ο Γυμνάσιο .
1) Παρουσίαση του Erasmus + Projectμε το γενικό τίτλο Ν.Α.Τ.Α. ( NewsacrosstheAtlantic), 2018-1-DK01-KA229-047103_3 , 2018-19 με τη συμμετοχή των εξής σχολείων : Kangilinnguitschool, Nuuk , Greenland , CollègeLycée professionnel Saint-Joseph, SarlatlaCaneda , Franceand 4oGymnasioPrevezas, Preveza , Greece. Κατά την παρουσίαση οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης που συμμετείχαν την περασμένη χρονιά στο πρόγραμμα αυτό είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν στιγμές , εμπειρίες και οφέλη από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα , να δείξουν βίντεο με τις δραστηριότητες  καθώς και να απαντήσουν ερωτήματα και απορίες των Ιταλών συμμαθητών τους .Το ομώνυμο eTwinningτιμήθηκε με 9 συνολικά ετικέτες ποιότητας σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.  Αναλυτικά τις δραστηριότητες του έργου αυτού μπορείτε να βλέπετε εδώ :
https://twinspace.etwinning.net/71012/home και https://sites.google.com/view/nata2018/home
2) Εγκαινιάσαμε τις γωνιές Erasmusστα σχολεία μας , παρουσιάστηκαν οι χώρες και τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι μαθητές απάντησαν στο  ερώτημα ποιά είναι το κίνητρα τους ώστε να γίνουν ενεργά μέλη στο έργο ‘Ecο-Herit@gematters ‘με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συμμαθητές τους . Εδώ οι έφηβοι συμμετέχοντες έθεσαν βασικά τους στόχους για την κινητοποίηση όλων μας σε θέματα  οικολογικής κληρονομιάς και έφτιαξαν τα δικά τους συνθήματα , όπως ‘ Υγιείς και ασφαλείς όροι διαβίωσης , ας ενεργήσουμε ‘ ή ‘Ανακύκλωση τώρα ΄,  ή ‘Ας διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό και χωρίς σκουπίδια ‘ , κ.α. Η παρουσίαση τους ‘έκλεψε την παράσταση ‘ και καταχειροκροτήθηκε από όλους .
Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις με τις δραστηριότητες του Erasmus+ ταξιδιού μας που μόλις ξεκινά και να μοιραστούμε ξανά τις εμπειρίες μας σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο .
Σχετικοί σύνδεσμοι που προβάλλαμε τον εορτασμό στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο και οι φωτό από την ημέρα αυτή .
https://youtu.be/aMIKpvIdwT4
https://youtu.be/NTleKBzWBec?t=1
Η Διευθύντρια ( συντονίστρια ) του προγράμματος
                 Βαρβάρα Ζαντραβέλη
 Η Παιδαγωγική ομάδα – Οι μαθητές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]