"ΠΑΡΙΣΙ, ΤΕΞΑΣ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"ΠΑΡΙΣΙ, ΤΕΞΑΣ" (1984)

ΤΟΥ ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ "ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ"

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Ένας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του «Big Bend».

Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Όταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Βαλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα τελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, αν ζει,  και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή σύζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται...

maxresdefault.jpg


 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA


Σε αυτό το αντισυμβατικό road movie που βασίζεται σε ένα σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Σαμ Σέπαρντ, ο Βιμ Βέντερς ασχολείται με τον άνθρωπο που αναζητά την ταυτότητά του στον σύγχρονο κόσμο.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του “Big Bend”. Ο Τράβις περπατάει για τέσσερα χρόνια στο πουθενά, με μοναδικό οδηγό του την ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του, την ασφάλεια του μέρους όπου γεννήθηκε, εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Η πορεία του αυτή όμως είναι αν όχι αδιέξοδη, τουλάχιστον σαν ένας κύκλος , σαν μια παρένθεση στη σταυροφορία του πρωταγωνιστή. Ο Τράβις διανύει έναν δρόμο από τη συμβατική ζωή προς το άγνωστο, εκεί όπου δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο οι ρίζες του, παγιδευμένος στο Παρίσι...του Τέξας.
 paris3.jpg
Ένα αινιγματικό παιχνίδι του Βέντερς, με αργούς ρυθμούς, με πλάνα που ορίζονται από την στατικότητα της ερήμου του Τέξας, σε μια ταινία για τους ανθρώπους που δεν καταφέρνουν να βρουν αυτό που ζητούν ή ίσως εκεί που το ζητούν.
Αυτή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 16:00, στο Σινέ Παλλάς, με ελεύθερη είσοδο.
 Γράφει, η Φιλιώ Τζαχρήστα


ΠΑΡΙΣΙ, ΤΕΞΑΣ ( PARIS, TEXAS 1984)
dc3c342f-22b1-4974-b32c-2397813a01c2-67ca814d.jpg


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βιμ Βέντερς



ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι, Ντιν Στόκγουελ, Ορόρ Κλεμάν



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 147 λεπτά





ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 16:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]