Ιωάννινα:Το πλύσιμο των κάδων... και άλλα σχετικά

Θέση πήρε ο Δήμος Ιωαννιτών για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων:

«Με αφορμή σχόλια στον τοπικό τύπο αλλά και ερωτήματα συμπολιτών σχετικά με το πλύσιμο των κάδων, ο Δήμος Ιωαννιτών σημειώνει ότι πρόκειται όντως για ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα.

Η κατάσταση στους κάδους αλλά και πέριξ αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης απραξίας και απαιτεί άμεση παρέμβαση. Αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίες σε ιδιώτες, πρόταση που ως γνωστόν απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για πλύσιμο κάδων βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών προβλημάτων. Το όχημα επισκευάστηκε και παρελήφθη από την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος και περιφερειακά της πόλης.

Η εργασία γίνεται μόνο πρωινές ώρες με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό. Έτσι σ’ αυτή τη φάση –επειδή μπορεί να γίνει μόνο πρωινή βάρδια και για το πλύσιμο οι κάδοι πρέπει να είναι άδειοι- δεν είναι εφικτή παρέμβαση στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Δήμος για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας την εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τους κάδους.Η καθαριότητα απαιτεί τη συνεργασία όλων μας».

Απαραίτητες και πειστικές οι διευκρινίσεις της Δημοτικής Αρχής επισημοποιούν κάτι που υποπτευόταν ο καθένας, αφού η πολιτική καθαριότητας του κ.Μπέγκα είχε αποτύχει οικτρά, ενώ ο ίδιος επέμενε σε πρόσωπα και πράγματα που μόνο αποτελεσματικά δεν ήταν.

Ένα όχημα λοιπόν κι αυτό χαλασμένο. Όπως και για την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων. Ένα όχημα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο! Και μετά απορούμε...

Κοντά σ' αυτά, να και η απόρριψη λύσεων που θα ωφελούσαν την πόλη εξαιτίας της τυχοδιωκτικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης για την "απλή αναλογική".

Πόσο διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα στην πρωτεύουσα; Διαβάζουμε στο "Πρώτο Θέμα":

«Άρχισε χθες το βράδυ ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Επτά ειδικά οχήματα -ένα σε κάθε Κοινότητα- με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό βρίσκονται ήδη στους δρόμους της πόλης και ακολουθώντας τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια της αποκομιδής, πλένουν με ζεστό νερό και ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους που μόλις έχουν αδειάσει.

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη καθημερινά θα πλένονται τουλάχιστον 200 κάδοι και στις επτά Κοινότητες, γεγονός που σημαίνει πως περίπου σε δυο μήνες θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι της Αθήνας και ότι το σύνολο των κάδων θα πλένονται τουλάχιστον έξι φορές το χρόνο.

Μάλιστα, εκτιμάται πως με βάση τις τεχνικές δυνατότητες και με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δυνατότητα για ακόμα περισσότερα δρομολόγια με στόχο κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα».
Ενώ στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, πλένουν και τους βυθιζόμενους κάδους, που σε μας βρωμοκοπάνε. Διαβάζουμε στο Messinialive:

«Ξεκίνησαν από το κέντρο της Καλαμάτας οι εργασίες πλυσίματος και απολύμανσης των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων. Ήδη έχουν πλυθεί 25 κάδοι από τις οδούς: Υπαπαντής, Νέδοντος, Φραντζή, Σιδηροδρομικού Σταθμού και από την πλατεία 23ης Μαρτίου. Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Τρίτη 29 Αυγούστου και θα πλυθούν όλοι οι βυθιζόμενοι κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, τα λύματα από το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων θα διοχετεύονται σε ειδικό φορτηγό βυτίο του αναδόχου και θα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού».

Στην Ηγουμενίτσα προχώρησαν σε καθαρισμό όλων των φρεατίων επί της παραλιακής οδού.
Να μην θυμίσουμε καλύτερα τα δικά μας φρεάτια...
 Προ του καθαρισμού...
Μετά τον καθαρισμό...

                                        Οι συγκρίσεις δικές σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]