Το καλύτερο περίπτερο είχε η Ήπειρος στη Διεθνή Έκθεση ANUGA!

Στη συμμετοχή της Ηπείρου στη
Διεθνή Έκθεση ANUGA αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων  σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε  «άψογη και χρήσιμη»  την παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεών της Ηπείρου που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.
Όπως ανέφερε η Ήπειρος είχε το καλύτερο περίπτερο  και συνεχάρη τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτή, «ανοίγοντας ορίζοντες στην Περιφέρεια Ηπείρου στην  εξωστρέφεια και στα ποιοτικά προϊόντα».
Παράλληλα μετέφερε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων που παράγουν φέτα Π.Ο.Π. Όπως είπε διαπίστωσε σε όλους ένα τεράστιο άγχος, καθώς περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχει ο Πρωθυπουργός για την προστασία του προϊόντος  και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών.  Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  διαβεβαίωσε  ότι  τα  ισοζύγια θα τηρηθούν,  ο ελεγκτικός μηχανισμός -που σήμερα είναι ανύπαρκτος - θα γίνει και τα πρόστιμα – που τώρα είναι «χάδια»- θα αναμορφωθούν.
«Έδωσαν το δικαίωμα – ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης- διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους και μη ωφελημένοι να είναι οι σωστοί τυροκόμοι και ειδικά ο κτηνοτροφικός κόσμος που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το θέμα εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνει. Να γίνει αυτό που πρέπει και να αισθάνονται όλοι όσοι παράγουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτό είναι λάδι, είτε μέλι, είτε γαλακτοκομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]