Η Ενότητα Πολιτών για την ακύρωση του διαγωνισμού LED από τη Δημ.Αρχή

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο προκειμένου να φανερώσει τις πραγματικές του διαθέσεις για το πως θέλει να διοικήσει το Δήμο.
Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να φανεί ο νέος Δήμαρχος ανακόλουθος των δικών του δηλώσεων τις οποίες έκανε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τότε που δεσμευόταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και θα παραμείνει το κυρίαρχο Όργανο του Δήμου.
Σήμερα λοιπόν, ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή επέλεξαν την Οικονομική Επιτροπή και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρώσουν το διαγωνισμό για την αντικατάσταση των φωτιστικών του δήμου με νέα, τεχνολογίας LED, ο οποίος είχε φτάσει στη φάση της κατάθεσης προσφορών.
Επέλεξαν δηλαδή ένα περιορισμένο συλλογικό Όργανο, εκεί όπου με το νέο νόμο της Ν.Δ. έχουν την πλειοψηφία.
Σε μια συνεδρίαση φιάσκο, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και τεκμήρια τα μέλη που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προτείναμε.
Αρνήθηκαν στο κυρίαρχο Όργανο του Δήμου να εκφραστεί και μας έδειξαν από πολύ νωρίς πως φοβούνται την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ όλων των παρατάξεων, επιλέγοντας ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον για να προωθήσουν τις προτάσεις τους.
Με τη στάση τους αυτή αποδεικνύεται για πρώτη φορά η αλήθεια της θέση μας ότι δηλαδή η «Νέα Εποχή» ποτέ δεν επιθυμούσε συνεργασία με τη δική μας παράταξη, γιατί προφανώς η δημοτική αρχή που είχε στο μυαλό της στηρίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο από το δικό μας.
Γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι εμείς δεν θα παραδίδαμε ποτέ ένα δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες, παρά μόνο ως έσχατη λύση ανάγκης.
Για το λόγο αυτό άλλωστε η δική μας Δημοτική Αρχή προχώρησε το διαγωνισμό με τον τρόπο που το έκανε, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]