Ιωάννινα:Αποφάσεις που προβληματίζουν...

Όταν ένα Δημοτικό Συμβούλιο  απαγορεύει σε μια ομάδα- σωματείο- πολιτική νεολαία να χρησιμοποιήσει έναν δημοτικό χώρο πρέπει η απόφαση να είναι πλήρως τεκμηριωμένη μην αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες. Από την άλλη πρέπει και να πείθει.

Πώς να πείσει όμως όταν για παράδειγμα στην περιοχή της Σκάλας συγκεκριμένο κατάστημα παίζει καθημερινά και μέχρι τα ξημερώματα μουσική σε δεκάδες ντεσιμπέλ χωρίς να ενοχλείται η Δημοτική Αρχή αλλά το διήμερο φεστιβάλ μιας πολιτικής παράταξης να προκαλεί… ηχορύπανση; Όσοι βρέθηκαν εκεί θα διαπίστωσαν ότι ακόμη και η ζωντανή μουσική σκεπάζεται από τη μουσική των μαγαζιών. 

Επίσης, όταν ένας χώρος έχει συνδεθεί με ένα φεστιβάλ μιας πολιτικής νεολαίας και το φεστιβάλ τηρεί τις νόρμες που συμφωνούνται σε σχέση  με την ευταξία και την καθαριότητα ή την ηχορύπανση γιατί να μην γίνεται; Αν πάλι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνη που δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως παραδέχτηκε ο πρώην Δήμαρχος κ.Μπέγκας, τότε προς τι η απόφαση; 

Το να παίρνει όμως μια παράταξη (ΚΚΕ)  με το έτσι θέλω την κεντρική πλατεία για να διοργανώσει «γλέντι αλληλεγγύης» είναι κάτι διαφορετικό. Και εκεί η απελθούσα Δημοτική Αρχή δεν φάνηκε ικανή να εφαρμόσει μια απόφαση που πήρε η ίδια. 

Η κατάσταση με την ηχορύπανση και τα ντεσιμπέλ σε ώρες κοινής ησυχίας έχει ξεφύγει. Ακόμη και τα αστικά πανηγύρια παίζουν στην ένταση που θέλουν μέχρι πρωίας.

Μέχρι και σε πάρκινγκ από σουπερμάρκετ στήθηκαν λινάτσες  για να το μεταμορφώσουν σε ξενυχτάδικο και μάλιστα επί διήμερο και τα ντεσιμπέλ στα ύψη! Ο Πολιτισμός μας πιάνει σιγά σιγά δυσθεώρητα… ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]