Οι διαρρήκτες δεν κάνουν διακοπές τον Αύγουστο!

H ARAG εφιστά την προσοχή των πολιτών στον αυξημένο κίνδυνο διαρρήξεων κτλ. τον Αύγουστο.

Αύγουστος, μήνας διακοπών ιδίως για τους κατοίκους της Αττικής και των μεγαλουπόλεων, όχι όμως για τους διαρρήκτες κτλ., οι οποίοι περιμένουν, όπως δείχνουν οι στατιστικές, να “πιάσουν δουλειά” τον Αύγουστο.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει χρήσιμες συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα astynomia.gr

Συνιστούμε να τις διαβάσετε και να τις εφαρμόσετε.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται σημειώματα απουσίας στην εξώπορτα ή το γραμματοκιβώτιο, καθώς τούτο κυριολεκτικά προσελκύει το ενδιαφέρον διαρρηκτών.

Όσοι απουσιάζουν από την οικία τους καλό είναι να αφήνουν τα κλειδιά του σπιτιού τους σε φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους, ούτως ώστε να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η οικία και τα υπερπλήρη από έντυπα και επιστολές γραμματοκιβώτια. Ιδίως τα γεμάτα γραμματοκιβώτια αποτελούν για τους επίδοξους διαρρήκτες, ένδειξη απουσίας.

Προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα τελευταία χρόνια ελαφρά τη καρδία αρκετοί χρήστες δημοσιεύουν στον “τοίχο τους” ότι θα βρίσκονται εκτός Αττικής στο τάδε νησί έως την τάδε του μηνός. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι απροσδιόριστος αριθμός χρηστών, όχι πάντα καλοπροαίρετων, έχουν πρόσβαση στην εν λόγω πληροφορία.

Τέλος, τα τελευταία ιδίως χρόνια έχει έντονα αναπτυχθεί η χρήση ειδικών συμβόλων από πλευράς διαρρηκτών. Ενδεικτικά ακολουθούν κάτωθι κάποια σύμβολα που φέρεται να χρησιμοποιούν οι επίδοξοι διαρρήκτες για να “μαρκάρουν” τις εισόδους σπιτιών (τα κουδούνια των στόχων κτλ.). Οφείλουμε όλοι να είμαστε υποψιασμένοι καθώς δεν πρόκειται για αθώες ζωγραφιές, αλλά για ένα είδος “αλφαβητάρι των διαρρηκτών”. Ακολουθεί κάτωθι ενδεικτικά ένα πολυδημοσιευμένο δείγμα των συμβόλων που φέρονται να χρησιμοποιούν οι επίδοξοι ληστές.
Καλές διακοπές!
Βασίλειος Κ. Μπάλλας
Δικηγόρος Αθηνών 
(Προϊστάμενος Τμήματος Ζημιών- Νομικής Υπηρεσίας ARAG HELLAS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]