Ήπειρος:Συγχαρητήρια και ευχές για τους εισαχθέντες στην Γ' βάθμια εκπαίδευση

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΨΑΛΗ

«Αγαπητά παιδιά,
Θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στην πρώτη μεγάλη «μάχη» της ζωής σας  και να σας ευχηθώ καλή σταδιοδρομία.
Αγωνιστήκατε εσείς και οι οικογένειες σας και βγήκατε νικητές. Μπροστά σας ανοίγεται ένας νέος δρόμος με εμπειρίες, όμορφες στιγμές αλλά και δυσκολίες. Αδράξτε κάθε ευκαιρία και συνεχίστε παρά τα εμπόδια που θα ορθωθούν μπροστά σας. Τώρα πλέον έχετε μάθει να δίνεται τον αγώνα σας και να κερδίζετε!
Ερευνήστε το επιστημονικό σας αντικείμενο με αφοσίωση ώστε να θέσετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας χρειαζόμαστε.
Σε όσους δεν τα καταφέρατε φέτος, να υπενθυμίζω ότι δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Οφείλουμε να παρακάμπτουμε τις δυσκολίες και να βρίσκουμε άλλες διεξόδους. Σημασία έχει ο αγώνας!
Καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!


                                                                                        Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
                                                                                        Κωνσταντίνος Καψάλης»



Δήμαρχος Ζηρού 
Συγχαρητήρια δημάρχου προς τους εισαχθέντες στην Γ' βάθμια εκπαίδευση
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Γ' βάθμια εκπαίδευση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Γ' βάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή αποτελεί την επιβράβευση μιας κοπιαστικής και επίπονης προσπάθειας. Εύχομαι στην κάθε μαθήτρια και στον κάθε μαθητή ξεχωριστά να καταφέρει μέσα από τις σπουδές που επέλεξε να ακολουθήσει, να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες και τα όνειρά του και να ανοίγει διαρκώς καινούργιους δρόμους και ορίζοντες στη ζωή του, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και 'τρέχει' με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς που με προσωπικές θυσίες και σε εποχές δύσκολες, στήριξαν στο έπακρο τις προσπάθειες των παιδιών τους.
Όσο για τις μαθήτριες και τους μαθητές που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Γ' βάθμια εκπαίδευση, δεν πρέπει να αποθαρρύνονται, διότι πάντα υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες αλλά και πολλές επιλογές, για να διεκδικήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό των νέων, των εκπαιδευτικών και των γονιών για να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε κάθε τους προσπάθεια.
Η χώρα και ιδιαίτερα ο τόπος μας, χρειάζονται τις γνώσεις και τις ιδέες των νέων ανθρώπων και επιστημόνων γιατί είναι η μοναδική και σίγουρη επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον.
Καλή πρόοδο και κάθε καλό σε όλους!
Συγχαρητήρια και πάλι”!


Η Μ. Τζούφη για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Συγχαρητήρια ευχήθηκε στους μαθητές και τις οικογένειές τους η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος της εξεταστικής διαδικασίας και επεσήμανε τις ενέργειες των τελευταίων χρόνων για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και του πανεπιστημίου, με στόχο να προσφέρονται δυνατότητες, χωρίς διακρίσεις, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για πολλά παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.000, τα πανεπιστήμια ενδυναμώθηκαν με χρηματοδότηση, υλικούς και ανθρώπινους πόρους, ενώ το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν 133 νέα τμήματα.

Αναφέρθηκε επίσης στη φοιτητική μέριμνα και στο υψηλό κόστος διαβίωσης των σπουδαστών, όπου έγκυρες μελέτες υπολογίζουν τη δαπάνη των οικογενειών στα 7.000 ευρώ ετησίως. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή, έχουν γίνει προσπάθειες για αύξηση των κονδυλίων στέγασης και σίτισης, ενώ το θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών το οποίο διευκολύνει τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πρέπει να διευρυνθεί, ειδικά σήμερα που δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί.

Η κα Τζούφη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, η οποία ωθεί πολλούς νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα ιδιωτικά ΙΕΚ. Παράλληλα, επεσήμανε πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περιοριστική στη στελέχωση της δημόσιας Παιδείας, όπως αποτυπώνεται και στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης προκειμένου να μην προχωρήσουν οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στης Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να επιλεγούν από τους κυρωμένους πίνακες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως προωθεί μια σκληρή και περιοριστική ατζέντα στο χώρο της εκπαίδευσης, εξαγγέλλοντας την κατάργηση της  ελεύθερης πρόσβασης, την επαναφορά της «βάσης του 10» και τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Ένας πρώτος στόχος στην προσπάθεια αλλαγής επιπέδου σπουδών επιτεύχθηκε για χιλιάδες Ελληνόπουλα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της περιοχής μας και ευχόμαστε σε όλα αυτά τα παιδιά θερμά συγχαρητήρια για την δικαίωση των κόπων τους και καλές σπουδές.  Τα συγχαρητήρια ανήκουν και στις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους, οι οποίοι ήταν οι μεγάλοι αρωγοί στην προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια όμως και σε όλα τα άλλα τα παιδιά που η εφετινή τους προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Μην ξεχνούν όμως, πως πάντοτε υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία και πρέπει να μην την αφήσουν να χαθεί. Τα μεγαλύτερα εφόδια είναι η θέληση, η υπομονή και η προσπάθεια και πάνω απ’ όλα τα νιάτα τους. Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ.Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, παλιοί και νέοι, εύχονται σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ζίτσας στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ζίτσας στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει τα εξής :
 «Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου Ζίτσας - αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων – σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τον αγώνα που δώσατε.
Με την εισαγωγή σας σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βλέπετε τους κόπους σας να επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Χαρείτε την επιτυχία σας. Στη μελλοντική σας πορεία, και στα φοιτητικά σας χρόνια, επιδιώξτε να εφοδιαστείτε με εμπειρίες, γνώσεις και ερεθίσματα, που θα αποτελέσουν τα εχέγγυα για να χτίσετε το δικό σας μέλλον, αλλά και το μέλλον του τόπου μας.
Αυτό βέβαια ισχύει και για όσους δεν καταφέρατε, παρά την προσπάθεια που καταβάλατε, να πετύχετε την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Να θυμάστε πως ο αγώνας για την κατάκτηση των ονείρων και την επίτευξη των στόχων είναι διαρκής.
Η ζωή είναι μπροστά σας και σας ανήκει, αρκεί να επικεντρώνεστε σε αυτά που ποθεί η καρδιά σας. Άλλωστε, μόνο οι σπουδές και τα πτυχία δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις  για την κατάκτηση της κοινωνικής καταξίωσης και της προσωπικής ευτυχίας.
Όταν σας βλέπουμε να προοδεύετε, να διεκδικείτε και να πετυχαίνετε στη ζωή σας είμαστε το ίδιο υπερήφανοι και χαρούμενοι για όλους.
Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία.»


Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας μας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές τους. Έκαναν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με κόπο, στερήσεις, θέληση και στόχους. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή! Αξίζουν, όμως, σε όλους συγχαρητήρια για την μέγιστη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό  είναι ότι όλοι διδάχθηκαν οτι για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται διαρκής αγώνας, προσπάθεια και επιμονή.
»Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω τους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη μας για να φοιτήσουν στις αναβαθμισμένες πλέον Πανεπιστημιακές Σχολές και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές.  Η ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερη για την Άρτα καθώς είναι η πρώτη χρονιά με τις αναβαθμισμένες, πλέον, Πανεπιστημιακές  Σχολές στην περιοχή μας, καθώς και με την ίδρυση και λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα. Εύχομαι να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των νέων Σχολών και να ωφελήσου
ν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας. Ο Δήμος Αρταίων θα είναι αρωγός στη λειτουργία των Σχολών και δίπλα σε φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό».


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας μετά την επίπονη  δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η επιτυχία τους αποτελεί επιστέγασμα μιας πολυετούς προσπάθειας και σηματοδοτεί την απαρχή της νέας πορείας τους στη ζωή με απώτερο στόχο την προσωπική, πνευματική και επαγγελματική εξέλιξή τους.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή και δημιουργική συνέχεια και στα παιδιά που έδωσαν τον αγώνα τους και δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εύχομαι με επιμονή και θέληση να παλέψουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων τους.

Επιπλέον, συγχαρητήρια στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπερβαίνοντας τις πολλές δυσκολίες, στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια των μαθητών.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία με πολλές επιτυχίες στη ζωή σας.





Ο Δήμαρχος Κόνιτσας

                                     Ανδρέας Ζ. Παπασπύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]