Οι καμαρόπετρες του Γεφυριού Πλάκας

"Αυτές είναι - μεταξύ των άλλων - οι "καμαρόπετρες" οι οποίες διαμορφώνονται στο εργοτάξιο του Γεφυριού Πλάκας και οι οποίες - όπως μας διαβεβαίωσαν οι ειδικοί - είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποίησε και ο Μπέκας στην κατασκευή του...


Αυτές είναι - μεταξύ των άλλων - οι "καμαρόπετρες" οι οποίες διαμορφώνονται στο εργοτάξιο του Γεφυριού Πλάκας και οι οποίες - όπως μας διαβεβαίωσαν οι ειδικοί - είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποίησε και ο Μπέκας στην κατασκευή του...

...
​Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες κτισίματος του "μεσόβαθρου" αναμένοντας να έρθει άμεσα το "μικρό καλούπι" το οποίο θα συνδέσει το μεσόβαθρο με το εναπομείναν ακρόβαθρο.
 Picture
Επίσης έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση ικριωμάτων στο δυτικό βάθρο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης, στερέωσης και καθαρισμού του πριν τοποθετηθεί ο μεταλλότυπος (μεγάλο καλούπι) για να αρχίσει και από εκεί το κτίσιμο. Εκτιμάται ότι σε ένα μήνα περίπου οι εργασίες αναστήλωσης θα βρίσκονται στο maximum, χρονικό σημείο κατά το οποίο θα εργάζονται στο γεφύρι 50 άτομα.

Τέλος μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να επισκεφθεί το εργοτάξιο και η "επιστημονική επιτροπή" στα πλαίσια προηγούμενης απόφασης της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την αναστήλωση του Γεφυριού Πλάκας."σημειώνει σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook o Μιχάλης Πανταζής .

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]