Erasmus:Υψηλή βαθμολογία για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Αξιολόγηση με υψηλή βαθμολογία από το ΙΚΥ Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για την παιδαγωγική ομάδα του 9ου Δ.Σ. Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ από το ΙΚΥ. Η πρόταση της παιδαγωγικής ομάδας του 9ου Δ.Σ. Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Αξιοποιώντας την πολύμορφη ταυτότητα των προσφύγων μαθητών ως μοχλό ενίσχυσης της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και μάθησης» (Valorising refugee students’ diverse identity as a vehicle of enhancing intercultural communication and learning) και κωδικό έργου: 2019-1-EL01-KA101-061800, εγκρίθηκε λαμβάνοντας μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες (96/100) σε όλη την Ελλάδα από εξωτερικούς κριτές. Η 5μελής παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών που κατέθεσε την πρόταση αποτελείται από: τον διευθυντή του 9ου Δ.Σ. Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης  κ. Παππά Αλέξανδρο, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στην οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, τον συντονιστή της παιδαγωγικής πρότασης κ. Ευαγγέλου Φίλιππο, δάσκαλο – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου, την υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Σέβη Αθηνά, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας κ. Ζώνιου Ευρυδίκη, δασκάλα αυξημένων προσόντων και το μέλος της παιδαγωγικής ομάδας κ. Μαντέλη Αννέτα, δασκάλα και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Η πρόταση που θα συμμετέχει το σχολείο θα υλοποιηθεί σε 24 μήνες και αφορά τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης στο πλαίσιο της δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» του προγράμματος Erasmus+ το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δραστηριότητα κινητικότητας, που καλύπτει μια σειρά μαθημάτων και προσφέρει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο της εκπαίδευσης στη συνολική προσπάθεια ενσωμάτωσης των προσφύγων και των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα υλοποιηθεί στην Ισπανία και ειδικότερα στη Βαρκελώνη στις 4-8/11/2019. Η δεύτερη δραστηριότητα κινητικότητας θα υλοποιηθεί στη Φινλανδία και ειδικότερα στο Ελσίνκι στις 6 - 10/4/2020 με σκοπό να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικά και παιδαγωγικά, ώστε να συνεργαστούν με μαθητές που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα. Αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στις νέες στρατηγικές διδασκαλίας προκειμένου να διδάσκουν σε τάξεις που προωθούν την ομαλή ένταξη των προσφύγων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]