Ακριβώς ποια επιδόματα θέλει να καταργήσει η ΝΔ, διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα καταλόγισε πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού στην Ο. Κεφαλογιάννη για τις δηλώσεις της περί Λατινικής Αμερικής
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ εντός και... εκτός συνόρων προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής» και η διαβεβαίωση πως η ΝΔ θα επιδιώξει ανάπτυξη χωρίς επιδόματα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η κ. Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε ανάπτυξη ως αντιστάθμισμα στην επιδοματική πολιτική. Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, που διερωτήθηκε αν θα κοπεί το επίδομα παιδιού, συμπληρώνοντας: «780 εκατομμύρια ευρώ δίνουμε στους ανάπηρους, θα τα κόψετε;».

«Κάθε μέρα που περνάει, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο», σημείωσε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στη βουλευτή της ΝΔ «ένα πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού».

Αυτό είναι, σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, «το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους, για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Ό,τι δηλαδή απαιτούσε το ΔΝΤ, και αποκρούστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έρχεται τώρα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να το εξαγγείλει».

«Ποια ακριβώς κοινωνικά επιδόματα θέλει να καταργήσει; Το επίδομα παιδιού; Το επίδομα στέγασης; Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων; Τα σχολικά γεύματα;», διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό».



ΣΥΡΙΖΑ Σουηδίας προς Ο. Κεφαλογιάννη: «Υπάρχουν κι αλλού χώρες που στηρίζουν τους πολίτες»

Σε επίσκεψη στη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, για «να διαπιστώσει ότι εκτός από τη Λατινική Αμερική υπάρχουν κι αλλού χώρες, όπου το κράτος στηρίζει τους πολίτες με επιδόματα», κάλεσε την Ο. Κεφαλογιάννη ο ΣΥΡΙΖΑ Σουηδίας.

Με σχετική της ανακοίνωση, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Σουηδία έκανε λόγο για δογματικά φιλελεύθερες ελίτ σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει στα χνάρια της Βουλγαρίας. «Ως εκεί φτάνει το όραμά τους για την Ελλάδα», κατέληξε.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Σουηδία Σύριζα Σουηδίας - Syriza Sverige, καλεί την κα. Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni να επισκεφθεί την Σουηδία, την Δανία, την Νορβηγία και την Φινλανδία. Θα διαπιστώσει ότι εκτός από την Λατινική Αμερική, υπάρχουν και αλλού χώρες όπου το κράτος στηρίζει τους πολίτες με επιδόματα.

Το ότι η κα. Κεφαλογιάννη δεν έχει ως πρότυπο την Σουηδία, μια χώρα με πληθώρα κοινωνικών παροχών που βρίσκεται στην 9η θέση της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας, είναι λογικό. Για τις δογματικά νεοφιλελεύθερες ελίτ, η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει τα χνάρια της Βουλγαρίας, μιας χώρας με χαμηλή φορολογία για τους πλούσιους και αναγκαστική μετανάστευση για τους φτωχούς.

Ως εκεί φτάνει το όραμα τους για την Ελλάδα...»

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]