Eurovision 2019: Στον τελικό Ελλάδα και Κύπρος

Ραντεβού για το Σάββατο 18 Μαΐου έδωσαν η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα καθώς κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Η Κατερίνα Ντούσκα με το «Better Love» εκπροσώπησε την Ελλάδα. Το τραγούδι έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Η Τάμτα συμμετείχε για την Κύπρο με το τραγούδι «Replay» που έγραψε ο συνθέτης Άλεξ Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P.

Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκαν επίσης οι: Λευκορωσία, Σερβία, Εσθνονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβενία.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, που ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για το Ισραήλ το 1998 με το τραγούδι «Diva».

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκαν τα τραγούδια της Ισπανίας και της Γαλλίας, που ανήκουν στην ομάδα των «Big Five», δηλαδή τις ιδρύτριες χώρες του διαγωνισμού καθώς και του Ισραήλ που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό.
ΠΗΓΉ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]