ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Με το βλέμμα στο ρεκόρ Γκίνες... και παρουσία του Αρχιεπισκόπου ..τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης ...[βίντεο-φωτό]

1668 kg ...και προχωράμε  για το ρεκόρ Γκίνες

Παρουσία του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄,τελέστηκαν σήμερα  το πρωί τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων.
Στηντελετή που διοργανώθηκε  από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων ,το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,η Υφ.Παιδείας κ.Μερόπη Τζούφη ,υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πλήθος αυτοδιοικητικών .
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της ΜΚΟ "Αποστολή"και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ.Κωστής Δήμτσας  και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος
Η "ψυχή" αυτής της προσπάθειας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος στον χαιρετισμό  του αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού   για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν ώστε να ανακυκλωθούν   τέτοιες ποσότητες  πλαστικών ,γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών ώστε να  καταφέρει το εν λόγω Πάρκο Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα να καταγράψει  νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ  Γκίνες στην ανακύκλωση  συσκευασιών.
"Εδώ στα Ιωάννινα η ανακύκλωση έχει σε κίνημα με τη συμβολή όλων .Γι αυτό το λόγο εκφράζουμε τη χαρά μας και τα συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ,τους μαθητές ,τους γονείς και τους δασκάλους τους διότι αγκάλιασαν αυτό που  λέγεται ανακύκλωση και το ανέδειξαν μαζί με τους  ιερείς και τους ανθρώπους των ενοριών μας σε ένα κίνημα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο κ.Μάξιμος αναφέρθηκε στην  ημέρα της Πρωτομαγιάς υπογραμμίζοντας:"Ας μνημονεύσουμε σήμερα όλους εκείνους που σκοτώθηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων ."
Ο Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή  κ.Κωστής Δήμτσας στο χαιρετισμό του  τόνισε ότι  η περιβαλλοντική εκπαίδευση  των νέων είναι πολύ  σημαντική για την προώθηση της ανακύκλωσης στη χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου αναφέρθηκαν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Μητρόπολης που βρίσκει τις Αρχές του τόπου αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια  εκφράζοντας   συνάμα  την κοινή πεποίθηση ότι τα Ιωάννινα θα  τα καταφέρουν .
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι  η Ήπειρος έχει την πρωτοπορία στην ανακύκλωση  ,υπενθυμίζοντας ότι είναι η πρώτη Περιφέρεια  που έπειτα από τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην οποία δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο στην εξάλειψη των ΧΑΔΑ  και δημιουργία των ΧΥΤΑ  ενώ από τις 26 Μαρτίου έχει τεθεί  σε κανονική  λειτουργία και το  εργοστάσιο ανακύκλωσης .
Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε   μεταξύ άλλων :
"Πράγματα που λερώνουν και υποβαθμίζουν  το περιβάλλον μπορούν να γίνουν κάτι πιο χρήσιμο .Δηλαδή και το περιβάλλον να γίνει καθαρό αλλά και αυτά τα άχρηστα πράγματα να γίνουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποφέρουν."
Ο Αρχιεπίσκοπος  αφού  απέδωσε τα εύσημα στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων αναφερόμενος σε όσους επικρίνουν ανάλογες προσπάθειες σημείωσε  χαρακτηριστικά:
"Σε  όσους δεν βρίσκουν  κάποιο νόημα στις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης    απαντάμε:
Τα καραβάνια να τραβούν μπροστά και από πίσω ας γαυγίζουν τα σκυλιά"

Μετά το πέρας των χαιρετισμών  ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πάρκου Ανακύκλωσης και στο χώρο ζύγισης των υλικών ,όπου μέχρι στιγμής  έχουν συγκεντρωθεί σε ένα γιγαντιαίο δίχτυ  1668 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών ,από ενορίες ,σχολεία και καταστήματα της πόλης ενώ οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην  επίτευξη του στόχου ,την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες ,φέροντας στο Πάρκο τα δικά τους υλικά για ανακύκλωση έως και  τις 8 το πρωί της Τρίτης 7  Μαΐου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]