Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Τσίπρας&Μητσοτάκης επιχειρούν να μας εξαπατήσουν

Εκ μέρους της Διοίκησης  του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων παρέθεσε συνέντευξη τύπου το μέλος Κάτσιος Θεοφάνης, ο οποίος ανέφερε τα
παρακάτω:
«Τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκαν την περιοχή και την πόλη μας ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ως Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις εξαγγελίες τους προς το λαό της Ηπείρου.
Και οι δυο τους επιχειρούν να μας εξαπατήσουν.
Δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως και οι δυο τους, υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, διατηρούν τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους έως το 2060.
Μαζί ψηφίζουν το 90% των μέτρων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας, την κατάργηση της απεργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων.
Θέτουμε το ερώτημα:
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 Σου επιστρέφω 1», 20 μέρες πριν τις εκλογές;
Στόχος τους δεν είναι μόνο να αρπάξουν την ψήφο μας για ακόμη μία φορά. Επιδιώκουν κάτι ακόμη χειρότερο. Να γίνουμε συνένοχοι στη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Γιατί ο πρωθυπουργός σταθερά επαναλαμβάνει ότι τα ψίχουλα που επιστρέφει έχουν προϋπόθεση να πιάνεται ο στόχος των ματωμένων πλεονασμάτων που τόσο πολύ ακριβά έχουμε πληρώσει.
Ο πρωθυπουργός ξέχασε να μας πει για τα δωράκια της κυβέρνησής του στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξέχασε να μας πει για τα 20 εκατομμύρια που χάρισε στους φαρμακοβιομήχανους, για την τροπολογία-δωράκι αύξησης κατά 10% των τιμών των φαρμάκων, για τη μείωση του φόρου επί των κερδών των μετόχων, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νεοπροσλαμβανόμενων που ανάμεσα στα άλλα θα επιταχύνει την απόλυση παλαιότερων εργαζομένων και την πρόσληψη νέων πιο φθηνών και ημιαπασχολούμενων.
Ο πρωθυπουργός ξέχασε να μας πει για το δωράκι του στους «φτωχούς πλην τίμιους» εφοπλιστές της χώρας μας, για την νομοθέτηση της εθελοντικής φορολόγησής τους, μειώνοντας την μάλιστα σε 40 εκατομμύρια.  Αυτών που φιγουράρουν  στις λίστες των πιο πλουσίων  του Πλανήτη,  αυτών που κυβερνούν τις θάλασσες του κόσμου.
Για μας τους πολλούς ο πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, δύο εκατομμύρια από εμάς κινδυνεύουμε να βρεθούμε εντός των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, πάνω από 880.000 συμπολίτες μας βίωσαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Στους συνταξιούχους ξέχασε να τους πει πώς όχι μόνο διατήρησε το κόψιμο των συντάξεων που νομοθέτησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τους έκοψε όμως και το ΕΚΑΣ. Σήμερα έρχεται και τους κοροϊδεύει ονομάζοντας ένα επίδομα, 13η σύνταξη όταν μόνο από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου κόβει τρεις και τέσσερις συντάξεις.
Προκαλεί ο κύριος πρωθυπουργός όταν αναφέρεται στη μείωση της ανεργίας.
Δεν είμαστε εμείς που τα βγάζουμε από το μυαλό μας τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Ότι δηλαδή στις 10 προσλήψεις αναλογούν 9 απολύσεις, γιατί στην πραγματικότητα έχει εκτιναχθεί η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μοιράζουν μία θέση εργασίας σε δύο και τρεις εργαζόμενους.
Αυτό είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα γενιά;
Πανηγυρίζουν για τη δήθεν αύξηση των μισθών. Είναι θεομπαίχτες όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι ο μέσος μισθός κάθε χρόνο μειώνεται.
Εκεί όμως που το τερμάτισε ο κύριος πρωθυπουργός είναι στην καταγγελία του κυρίου Μητσοτάκη για την εξαγγελία της θέσπισης επταήμερης εβδομάδας εργασίας.
Μιλάει ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του τα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού, τα πτηνοσφαγεία, η εστίαση, τα καφέ μπαρ και τα ξενοδοχεία της Ηπείρου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν κάνει τη ζωή των εργαζομένων πατίνι, η επταήμερη εργασία είναι καθεστώς. Πάνω σε αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια έρχεται η Νέα Δημοκρατία σήμερα και κάνει τέτοιες κατάπτυστες προτάσεις γιατί  αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα.
Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ότι οι μισθοί θα παραμείνουν στον πάτο, οι συντάξεις θα συνεχίσουν να ισοδυναμούν με επιδόματα φτώχειας, οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν όπως και η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Όταν η Νέα Δημοκρατία εξαγγέλλει μείωση φόρων, αναφέρεται στους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί πώς αλλιώς θα εκτοξευθούν οι επενδύσεις, όπως υπόσχεται ο κύριος Μητσοτάκης;
Καλούμε τον ηπειρώτικο λαό να απορρίψει την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης "σου κλέβω 10, σου επιστρέφω 1" που μόνο στόχο έχει να συνεχίσει την ίδια ταξική αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με τα παραμύθια της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δρόμος του αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που καθορίζονται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι μονόδρομος, απαιτεί κίνημα αποφασιστικό, ισχυρό, ικανό. Είναι αγώνας επιβεβλημένος και φυσικά μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και καταδίκης για όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ.
Δεν μπορεί ο εργάτης να ψηφίζει ότι και οι μεγαλοεργοδότες. Γι’ αυτό σ’ αυτές τις εκλογές να στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες, για να μη φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης. Δεν «τσίμπησαν» στις αυταπάτες «της αριστερής διαχείρισης». Που στην τελική είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών.
Αν δε γίνει αυτό και οι εργάτες σκορπίσουν την ψήφο τους στους εκμεταλλευτές τους, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θα μεγαλώσει σε τμήματα εργαζομένων η απογοήτευση και η ηττοπάθεια.
Έχουμε πείρα, μπορούμε να δρομολογήσουμε εξελίξεις. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Εμείς οι πολλοί δημιουργούμε τον πλούτο, μπορούμε να γίνουμε αφέντες του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]