Δήμος Δωδώνης:Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιοδείες  του υποψηφίου Δημάρχου Δ.Δωδώνης Τάσου Τόκα, με  υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε χωριά των  Δημοτικών Ενοτήτων Δωδώνης, Σελλών και Λάκκας Σουλίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10/5,  το Σάββατο 11/5 και την Κυριακή12/5.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ομιλία στους Μελιγγούς στην οποία ο κ.Τόκας στάθηκε στο ζήτημα τα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά:  «πρώην και νυν δημοτική αρχή  έχουν τεράστιες ευθύνες, επειδή, σε μια περιοχή που «πνίγεται» από νερά κρυστάλλινα, το νερό αποτελεί για τους κατοίκους πανάκριβο αγαθό και για τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης, «θείο δώρο». Ενώ, για παράδειγμα, το ποιοτικά  εξαιρετικό νερό των Δωδωνοχωρίων (Μελιγγοί) δίνεται σχεδόν τσάμπα σε ιδιωτική εταιρεία, γίνεται συχνά παράνομη υπεράντληση και τα αντισταθμιστικά έσοδα δεν αποδίδονται στην κοινότητα, την ίδια ώρα οι Δωδωνοχωρίτες πίνουν μολυσμένο νερό ή το στερούνται εντελώς κάποιες μέρες τους καλοκαιρινούς μήνες.»
Το Σάββατο βράδυ  στην Τύρια, έγινε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργου Πρέντζα, με τους κατοίκους της περιοχής όπου κυριάρχησε  το ζήτημα του εργοστασίου σκουπιδιών. Εκφράστηκε η αγανάκτηση των κατοίκων για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του εργοστασίου ενώ τονίστηκαν τα εξής: «Σε αγαστή συνεργασία με τον κατά τ’ άλλα «επιτυχημένο περιφερειάρχη» κ Καχριμάνη ο πρώην Δήμαρχος κ.Κατσανάκης και ο νυν Δήμαρχος κ. Ντακαλέτσης  συναποφάσισαν και υλοποίησαν την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι, μέσω ΣΔΙΤ, παρά την αντίδραση φορέων και κατοίκων. Ένα εργοστάσιο μεγαθήριο, που μετατρέπει ουσιαστικά  σε σκουπιδότοπο της Ηπείρου (και όχι μόνο), μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Δήμου… Όσο για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» των κατοίκων που διαφημίζουν… αυτά σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται: από την έντονη δυσοσμία στα γύρω χωριά, μέχρι την τσουχτερή αύξηση των Δημοτικών τελών που θα έρθει σε λίγους μήνες ώστε να είναι συμφέρουσα η εμπορική εκμετάλλευση του εργοστασίου από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην οποία παραχωρήθηκε το έργο για 27 χρόνια, σχεδόν… δωρεάν.»
Τέλος, την Κυριακή, στα χωριά της Λάκκας Σουλίου και μέσα σ’ ένα εξαιρετικό  κλίμα συζήτησης και αποδοχής, εκφράστηκε η αγανάκτηση κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου, της πρώην  και της νυν Δημοτικής Αρχής, για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των χωριών της περιοχής. Όπως ειπώθηκε: «Εδώ και 10 χρόνια είναι ανίκανοι να ολοκληρώσουν έναν δρόμο 14ων χμ – τον δρόμο Τύρια – Σιστρούνι - που θα έδινε μια «ανάσα» στα χωριά και θα ικανοποιούσε μια βασική λαϊκή ανάγκη. Αντίθετα όταν πρόκειται για τα χατίρια των μεγαλοεπιχειρήσεων αποδεικνύονται ιδιαίτερα ικανοί. Τώρα «προσπαθούν να μας «εξαγοράσουν», μπροστά στις εκλογές με θέσεις εργασίας δίμηνες και τρίμηνες, που τις υπόσχονται μάλιστα σε εκατοντάδες δημότες, με λίγους τόνους τσιμέντου και ασφάλτου».
Ο Τάσος Τόκας,  απεύθυνε κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων   της Λαϊκής Συσπείρωσης λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους, ότι  η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δεν βρίσκεται  στην υποταγή και στη μοιρολατρία απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, ούτε στην αποδοχή του «μικρότερου κακού». Βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στον αγώνα με σημαία τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Βρίσκεται στην ενίσχυση του ΚΚΕ παντού στις επικείμενες Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές, για να γίνει πιο δυνατή η λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού.»
12/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]