Συνάντηση για τον αειφόρο τουρισμό στην Άρτα

Η 4ηΣΥΝΑΝΤΗΣΗΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ QNeST ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνάντησηςκαι Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού έργου QNeST «Δίκτυο Ποιότητας για τον Αειφόρο Τουρισμό» (Quality Network for Sustainable Tourism) πραγματοποίησε σήμερα 30 Μαΐου 2019στην Άρτα, ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής τουΕργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το έργο QNeSTανήκει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTERREG Πολυμερούς Εδαφικής Συνεργασίας Αδριατικής - Ιονίου.
Στη συνάντηση συμμετέχουν επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και ειδικοί σε θέματα τουρισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής από 5 χώρες: Ελλάδα,Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο. Η ομάδα εργασίας του έργου έχει ως στόχοτη σχεδίαση τουριστικώνδιαδρομών εντός μιαςπληροφοριακής και συνδημιουργικής διαδικτυακής πλατφόρμας,την οποία σχεδίασε η ομάδα του Εργαστηρίουαξιοποιώντας ειδικάψηφιακά εργαλεία.
Στα πλαίσια του έργου θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και φορέων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν μέσα από τις δράσεις του έργου με το «Σήμα Ποιότητας» αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξηκαι την ανάδειξη και προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο.Το Σήμα Ποιότητας αφορά την παραδοσιακή και άυλη πολιτιστική κληρονομιάσυμπεριλαμβάνοντας τη Μεσογειακή διατροφή, και ειδικότερα το ελαιόλαδο, το κρασί και τα ψάρια.
Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να γίνουν μέλη του δικτύου, να προβληθούν, να συνεργασθούν με άλλες επιχειρήσεις από τις συνεργαζόμενες χώρες και να συμμετάσχουν στις δράσεις του έργου, καλούνται να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]