Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου συμμετείχε και φέτος στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Με σκοπό την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα  προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας συνδιοργάνωσε δύο δράσεις στην προστατευόμενη περιοχή.
Συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου 2019 σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων πραγματοποίησε, με την συμμετοχή των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, την Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα «Βίτσα Ζαγορίου: Διαδρομές στο χώρο και τον χρόνο». Η Εκδρομή ξεκίνησε με ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Βίτσας και στην συνέχεια σε μια διαδρομή εντός του οικισμού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο να γνωρίσουν την πολιτιστική ταυτότητα και την βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς και τη σημασία της προστασίας του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος. Υπεύθυνοι για την ξενάγηση των μαθητών ήταν η αρχαιολόγος κα Ι. Κατσαδήμα και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.
Επίσης σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών πραγματοποίησε πεζοπορία,  την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, με την συμμετοχή πλήθος κόσμου η οποία ξεκίνησε από το Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων και κατέληξε στο Μαυρονόρος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στις εκκλησίες του Αγ. Θεοδώρου και της Αγ. Κυριακής. Η επιστροφή στους Μαυραναίους περιλάμβανε μια ακόμα ξενάγηση στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κεράσματα στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Μαυραναίων από τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Μαυραναίων. Την ξενάγηση των συμμετεχόντων πραγματοποίησαν ο κ. Σ. Ραπτόπουλος και η κα Ζ. Λόλα, αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, ο κ. Ι. Τζατζάνη, Δασολόγος της Δ/νσης Δασών Γρεβενών και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, ο αρχιτέκτονας κ. Κ. Ντέλμας και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης. 
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τις δύο Εφορίες Αρχαιοτήτων, τους συμμετέχοντες, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Μαυραναίων και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των δύο εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]