Ιωάννινα:«Αφαιρώ τα τασάκια από τα τραπεζάκια εξωτερικών χώρων» Την Παρασκευή 31/05



Κοιν.Σ.Επ. - Ζωή Χωρίς Καπνό
Δράση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος

«Αφαιρώ τα τασάκια από τα τραπεζάκια εξωτερικών χώρων»

Την Παρασκευή 31/05/2019 θα πραγματοποιηθεί Δράση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος με θέμα: «Αφαιρώ τα τασάκια από τα τραπεζάκια εξωτερικών χώρων».
Η Κοινω
νική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοιν.Σ.Επ. – Ζωή Χωρίς Καπνό καλεί όλους τους υπεύθυνους των καταστημάτων και των χώρων αναψυχής που διαθέτουν τραπεζάκια εξωτερικών χώρων, να μην τοποθετήσουν και να αφαιρέσουν τα προ-τοποθετημένα τασάκια, ώστε να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη διαμόρφωση ενός «καθαρού» χώρου αναψυχής που δεν εξοικειώνει τους πολίτες με εικόνες σχετικές με το κάπνισμα.
Όσοι το κάνουν πράξη, μπορούν να στείλουν τη φωτογραφία με τα καθαρά, από δηλητηριώδη αντικείμενα (τασάκια), τραπεζάκια εξωτερικών χώρων στο facebook, στη σελίδα Ζωή Χωρίς Καπνό - ΚοινΣΕπ ή/και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtag  #ζωή_χωρίς_καπνό
Η πρακτική της προ-τοποθέτησης τσιγαροδοχείων διαμορφώνει ένα σκηνικό (όπως τα θεατρικά σκηνικά που αποτελούν το πλαίσιο εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η θεατρική πράξη) όπου το κάπνισμα υποδεικνύεται ως κάτι "φυσικό" και πλήρως ενταγμένο στην καθημερινότητα. Με τον τρόπο αυτό διατηρείται και ενισχύεται η εικόνα του καπνίσματος ως αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής ζωής.
Η προ-τοποθέτηση τσιγαροδοχείων δημιουργεί μια εικόνα του περιβάλλοντος, η οποία απαρτίζεται από αντικείμενα που σχετίζονται με το κάπνισμα εξοικειώνοντας τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των νέων, με το κάπνισμα. Όση περισσότερη εξοικείωση έχει κάποιος/α με κάποιο αντικείμενο ή/και συμπεριφορά, τόσο πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσει αυτό το αντικείμενο ή/και να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Επίσης, η προ-τοποθέτηση τσιγαροδοχείων δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος, διότι προκαλεί συναισθήματα απέχθειας και παράλληλα αυξάνει τις πιθανότητες ανάδυσης της επιθυμίας για κάπνισμα, την οποία επιθυμία παλεύουν καθημερινά να καταστείλουν στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής προσπάθειάς τους.
Την Παρασκευή 31 Μαΐου αφαιρούμε τα τασάκια από τα τραπεζάκια εξωτερικών χώρων!
Επιλέξτε να μην καπνίζετε. Μπορείτε να τα καταφέρετε. Η Ζωή Χωρίς Καπνό είναι εφικτή.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Κοιν.Σ.Επ. - Ζωή Χωρίς Καπνό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]