ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περίεργη υπόθεση με αγορές ακινήτων στην Ελλάδα μέσω Βενεζουέλας!

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ σε σχέση με τις έρευνες για το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κεντρικός ερευνητής της υπόθεσης που ερευνούσε την διαδρομή χρημάτων από την Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω ΗΠΑ, εξωθήθηκε σε παραίτηση την στιγμή που ερευνούσε περίεργη ροή χρήματος από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα.Πρόκειται για τον προϊστάμενο του τμήματος ερευνών της αρμόδιας αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος την οποία και υπέβαλλε στην Πρόεδρο της αρχής Άννα Ζαΐρη η οποία έχει κληθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα πάντα με ΤΑ ΝΕΑ στην επιστολή του ο παραιτηθείς ερευνητής αναφέρεται σε αγοραπωλησία ακινήτων και εισροή χρημάτων από το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, μιλά για δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω των υποκαταστημάτων δυο ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015 (όταν δηλαδή έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Οι πληροφορίες των ΝΕΩΝ αναφέρουν ότι κάποια από αυτά τα ακίνητα είναι στην Αττική και άλλα σε νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το ποσό που διατέθηκε ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η Αρχή ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση όταν έφτασε έγγραφη αναφορά ή καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένες συναλλαγές και επενδύσεις δεν ήταν μια επιχειρηματική επιλογή κάποιων ιδιωτών αλλά οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς χρημάτων στην Ελλάδα!

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται τώρα στο φως και αυτό που αναζητά είναι αν όσοι προχώρησαν στις μαζικές αγορές των ακινήτων στην Ελλάδα είχαν το οικονομικό αντίκρυσμα για να τις δικαιολογήσουν.

Έχει ζητηθεί μάλιστα η συνδρομή των αμερικανικών ελεγκτικών υπηρεσιών για να εξετασθεί η ροή χρημάτων από τράπεζες της Βενεζουέλας στα δυο παραρτήματα ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ και κυρίως στη Νέα Υόρκη.
πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]