10ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας 27 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2019

10ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Youth Entrepreneurship Summerprogram (YES)
27 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2019

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship SummerProgram – YES Program), το οποίο διοργανώνεται φέτος για 10η συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματική υλοποίησηνέωνιδεών.Μέχρισήμεραέχουνπαρακολουθήσειμευποτροφίατοπρόγραμμα470μαθητές από 220 σχολεία (65% από Αττική, 35% απόεπαρχία).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές,νομική,ιατρικήκλπ.),η συμμετοχήτου/τηςστοπρόγραμμαβοηθάστηνκαλύτερηκατανόησητου επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικό στέλεχος μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους δίνει ένα επιπλέον χρήσιμο πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μίας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Στουςσυμμετέχοντεςχορηγούνταιυποτροφίεςμεβάσητηνεπίδοσητουςσεειδικέςεξετάσεις.Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουνίου 2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 27/6/2019 μέχρι και τις 11/7/2019.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/5/2019 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Γιαπερισσότερεςπληροφορίεςήδιευκρινίσειςσχετικάμετοπρόγραμμαμπορείτεναστείλετεe-mailστη διεύθυνση yes@aueb.gr ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδαwww.yes.aueb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]