Ιωάννινα:Φωτογραφικά κλικ στο Αρχοντικό της Οικογένειας Καλούδη

Το Αρχοντικό της Οικογένειας Καλούδη άνοιξε σήμερα το πρωί τις πόρτες του για να υποδεχτεί τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στους τηλεοπτικούς φακούς και τις φωτογραφικές τους μηχανές τη διατηρητέα οικία που διέθεσε ως κληροδότημα στο Δήμο Ιωαννιτών η Φερενίκη Καλούδη, κόρη του Γυμνασιάρχη της Ζωσιμαίας Σχολής και Βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων, Γεωργίου Καλούδη.
Η Φερενίκη Καλούδη απεβίωσε το 1995 αφήνοντας στο Δήμο την οικία της και άπαντα εντός αυτής έπιπλα και σκεύη τα οποία θα παραμείνουν στις θέσεις που βρίσκονται.
Ακολούθησε η πρώτη απογραφή, λίγες μέρες μετά το θάνατό της, από τους εκτελεστές της διαθήκης και τους υπαλλήλους του Δήμου και εκτιμητή, ενώ η δήλωση αποδοχής κληρονομίας ολοκληρώθηκε το 1998.
Μέχρι το 2007 στο ακίνητο έμενε η οικονόμος της διαθέτιδας, όπως όριζε άλλωστε στη διαθήκη της. Το διάστημα εκείνο από τα επίσημα έγγραφα που υπάρχουν στο αρχείο παρατηρείται σωρεία καταστροφών τόσο στο ακίνητο όσο και σε αντικείμενά του.
Με την αποχώρηση της οικονόμου ξεκίνησε νέα απογραφή η οποία ολοκληρώθηκε το 2010.
Η νέα απογραφή ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018.
Κατά τη διάρκειά της ανοίχτηκε, για πρώτη φορά, το χρηματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν όλα τα αντικείμενα, όπως αυτά περιγράφονται στο συμβόλαιο καταγραφής του 1995.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]