Ιωάννινα:Καλλιέργειες αρωματικών – θεραπευτικών φυτών σε εγκαταλειμμένες γεωργικές εκτάσεις

Σε εξέλιξη  βρίσκεται η επιλογή ορισμένων, πιλοτικών, δημοτικών εκτάσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου   προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες καλλιέργειες αρωματικών – θεραπευτικών φυτών αλλά και καρπών,ενώ έχει ήδη αποσταλεί  λίστα με τις δημοτικές εκτάσεις στον ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» και έχει γίνει μια πρώτη επιλογή πιθανών εκμεταλλεύσιμων εκτάσεων.
Το επόμενο διάστημα, μέχρι τα τέλη του μήνα, έμπειροι επιστήμονες θα μελετήσουν τα δεδομένα της περιοχής ως προς τις κατάλληλες καλλιέργειες αρωματικών - θεραπευτικών φυτών και θα προτείνουν τα βέλτιστα μοντέλα εφαρμογής.
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του   Προέδρου  του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη», Δρ Νίκο Κρημνιανιώτη τον Απρίλιο   αναμένεται η υπόδειξη  των εκτάσεων και των κατάλληλων καλλιεργειών  για την κάθε μια, ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος».
Στη συνέχεια, ο στόχος είναι ομάδες νέων ανέργων να εκπαιδευτούν ώστε να καλλιεργούν αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, τα προϊόντα να επεξεργάζονται και να τυποποιούνται και έπειτα να διατίθενται στην εγχώρια και διεθνή αγορά,κατέληξε ο κ.Κρημανιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]