[Ελλάδα]Κτήρια που έχασαν την ομορφιά τους στο χρόνο και έγιναν επικίνδυνα για τους πολίτες

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν πολλά νεοκλασικά κτήρια που ομορφαίνουν την πόλη. Βέβαια υπάρχουν και κάποια που είναι εγκαταλειμμένα και δεν έχουν συντηρηθεί.

Της Μαρίας Γερμαντζίδου

Κάποιοι πολίτες εξέφρασαν την άποψη τους ή μάλλον.. τα παράπονα τους για τη κατάσταση που επικρατεί.

Αναστασία, συνταξιούχος

Εγώ μένω στη περιοχή, οπότε καταλαβαίνεις ότι κινούμαι πιο πολύ εδώ. Θυμάμαι που περπατούσα από κάτω.. Σου λέω, πήγαινα στην εγγονή μου και είχα Άγιο που δε με τσάκισε το κομμάτι σοβά, έπεσε ακριβώς από μπροστά μου, σου μιλάω για εκατοστά. Δε ξέρω τι άλλο να πω, ο Δήμος πρέπει να ενεργεί πιο γρήγορα.
Στην περιοχή Αγίας Σοφίας
Γρηγόρης, ελεύθερος επαγγελματίας

Ο κόσμος εδώ περπατάει, δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα; Την πόλη την έχουν εγκαταλείψει τελείως, μία οι παράνομοι πωλητές, μία τα κτίρια, μία το άλλο, δεν υπάρχει κράτος. Πας ταξίδι στο εξωτερικό, βλέπεις συντηρημένα κτίρια και λες ώπα! Εδώ υπάρχει πολιτισμός. Για να μην ανοίξω και κουβέντα γι’ αυτούς που ζωγραφίζουν σε τοίχους ξένης περιουσίας.
Οδός Πάσκου Παπαγεωργίου
Στέλλα, φοιτήτρια

Εγώ κάθε μέρα περνάω απ’ εδώ, διότι σ’ αυτή τη περιοχή σπουδάζω..Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο μία τουριστική πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, να έχει τέτοιες υποδομές. Τουλάχιστον το κέντρο πρέπει να είναι άψογο, διότι όλοι-τουρίστες και ντόπιοι-πίνουν τον καφέ τους, βγάζουν φωτογραφίες, πρέπει να είναι όμορφο αισθητικά.
Στον δρόμο της Βενιζέλου
Απόστολος, ιδιώτης

Η γυναίκα μου περνούσε απ’ αυτόν το δρόμο, για να πάρει τα παιδιά από το φροντιστήριο. Δίπλα της έπεσαν κάτι κομματάκια κι έτρεξε στον απέναντι δρόμο, μήπως και πέσει κανένας τοίχος. Ήταν ξύσματα από τοίχο, δεν είναι μεγάλο γεγονός, αλλά αν έπεφτε όλος ο τοίχος, τι θα γινόταν; Ας έχουν τα προστατευτικά. Τι μ’ αυτό; Πέρα από τον κίνδυνο, είναι και αντιαισθητικό. Μιλάμε για μία χώρα που είχε πολύ ωραία αρχιτεκτονική και τα κτίρια που άντεξαν στο χρόνο, δε τα συντήρησαν. Για φαντάσου αν τα φροντίζαμε, πως θα φαινόταν η πόλη.. Ακόμη πιο όμορφη! Εγώ όμως το λέω και το ξαναλέω.. Σα τη Θεσσαλονίκη δεν έχει, αλλά αγαπήστε την!
Στον δρόμο της Βενιζέλου
Απόστολος, ιδιώτης

Στην οδό Αγν. Στρατιώτου
Μαρία, φοιτήτρια

Δεν ξέρεις πόσο χαλάει η μέρα μου βλέποντας άσχημα κτίρια. Ο Δήμος μπορεί να τα συντηρήσει, ένα βάψιμο, μία ανακαίνιση, κάτι τέλος πάντων. Όπως σήμερα που είχε ήλιο, ζέστη, κόσμο να περπατάει και χαίρεσαι να βγεις βόλτα και να ταξιδεύεις στον κόσμο σου, εκεί που περπατάς, βλέπεις μέσα στην ομορφιά, ένα μαύρο.
Κέντρο, Αγορά
Δημήτρης, συνταξιούχος

Δεν μου αρέσει αισθητικά και ο κόσμος φοβάται να περάσει από κάτω. Πιο παλιά τα συντηρούσαν πιο γρήγορα, τώρα με την ησυχία τους. Τόσα λεφτά δίνουμε, που πάνε; Αυτά έχω να πω, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Αναστάσης, ιδιώτης

Εμένα δε μ’ ενοχλούν. Αισθητικά δηλαδή δεν με πειράζει, αδιαφορώ. Αλλά στο κομμάτι της ασφάλειας δεν αδιαφορώ. Καλό είναι ο Δήμος να τα συντηρεί, να φροντίζει για την Ασφάλεια των κατοίκων και μη και μετά τα υπόλοιπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]