Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο:Κάλεσμα συμμετοχής στις αντιφασιστικές δραστηριότητες την Κυριακή στην Κόνιτσα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευαισθητοποίηση έστω και στα λόγια κομμάτων, οργανώσεων, παραγόντων, Δημάρχων και η αντίδραση απέναντι στις φασιστικές ενέργειες που έγιναν στην Κόνιτσα είναι θετικό.
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το όψιμο ενδιαφέρον για ψηφίσματα καταγγελίας και οργάνωση συγκεντρώσεων από παράγοντες και συνδικαλιστές προσκείμενων τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού συμφώνησαν στο όνομα των κερδών τραπεζιτών και βιομηχάνων να επιβληθεί αιώνια σκληρή λιτότητα στους εργαζόμενους.
Αφού συμφώνησαν και επέβαλαν μισθούς φτώχειας και εργασιακές σχέσεις βαρβαρότητας με τα πεντάμηνα και οκτάμηνα.
Αφού διέλυσαν κάθε ίχνος νομοθετικής προστασίας των εργαζομένων και τους έχουν παραδώσει στα νύχια των αρπακτικών εργοδοτών.
Αφού έχουν επιβάλλει ένα καθεστώς ώστε για να βρεις εργασία πρέπει να προσκυνήσεις τα κομματικά γραφεία και βουλευτές.
Αφού με την πολιτική τους εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη και σπρώχνουν την νεολαία στα «σκλαβοπάζαρα» της Ευρώπης και Αμερικής.
Αφού με την πολιτική τους διέλυσαν και οδήγησαν στην πτώχευση χιλιάδες μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους.
Αφού  με την πολιτική τους έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον των  μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και τους σπρώχνουν να εγκαταλείψουν την γη και τα κοπάδια τους.
Αφού γι’ αυτούς εκσυγχρονισμός της δικαιοσύνης σημαίνει να απαλλάσσονται και να διαφεύγουν οι υπαίτιοι σκανδάλων εκατομμυρίων ευρώ (SIEMENS, NOVARTIS, δάνεια κομμάτων), αλλά ο εργαζόμενος να χάνει το σπίτι του με συνοπτικές ηλεκτρονικές διαδικασίες και να μην μπορεί να βρει άκρη και τέλος με τα δικαστήρια.
Αφού βάζουν πλάτη στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικάνους και την Ε.Ε. παραδίνοντας εδάφη της χώρα μας για βάσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία, στη Λιβύη, στη Μέση Ανατολή και την δημιουργία εκατομμυρίων προσφύγων.
Αφού ανέχονται και σιγοντάρουν η Εκκλησία να είναι κράτος εν κράτη και να έχει λόγο,  ακόμη και τι θα διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία.
Αφού με λίγα λόγια οι ίδιοι δημιουργούν την βάση και το έδαφος για να δημιουργηθεί ο φασισμός.
Αφού οι ίδιοι ζεσταίνουν πολύ καλά το αυγό του φιδιού. Έρχονται τώρα με κροκοδείλια δάκρυα να εκφράσουν τάχα αγανάκτηση κάνοντας μάλιστα τους έκπληκτους για τα γεγονότα στην Κόνιτσα.
Οιεργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα ενός αντιφασιστικού τάχα αγώνα με κούφια λόγια και μισόλογα.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πάει χέρι-χέρι με την απαλλαγή από την επιτροπεία των τραπεζιτών τοκογλύφων, πάει χέρι-χέρι με την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία, με την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού πάνω από το όριο της φτώχειας για αξιοπρεπή διαβίωση, πάει χέρι-χέρι με την μονομερή διαγραφή του χρέους και το σπάσιμο των δεσμών με την Ε.Ε. , πάει χέρι-χέρι με την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, την απαλλαγή από το ΝΑΤΟ και το ξήλωμα των αμερικάνικων βάσεων,  πάει χέρι- χέρι με το χωρισμό εκκλησίας κράτους, με το σπάσιμο φασιστικών θυλάκων μέσα στην εκκλησία όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Κόνιτσας.
Με ένα τέτοιο αγωνιστικό αντιφασιστικό διεκδικητικό πνεύμα καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν
στις αντιφασιστικές δραστηριότητες την Κυριακή 31 Μάρτη στην Κόνιτσα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]