ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με δύο σημαντικές εκδηλώσεις συνεχίζονται οι δράσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Αφιέρωμα σε Τάσο Λειβαδίτη – Μάνο Ελευθερίου
Θεατρική παράσταση: Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος

Με δύο σημαντικές εκδηλώσεις συνεχίζονται οι δράσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών το προσεχές διάστημα.
Αναφερόμενος σχετικά ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γκόγκος σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζει το αφιέρωμά του στους σπουδαίους δημιουργούς μας Τάσο Λειβαδίτη και Μάνο Ελευθερίου, φωτίζοντας τις στιγμές που οι δημιουργίες τους συγκλίνουν ή αντιπαραβάλλονται.
Σας θυμίζω το πρώτο μέρος του αφιερώματος που έγινε το καλοκαίρι στους Λιγκιάδες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για το μαρτυρικό μας χωριό.
Σήμερα, έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε  τη συνέχειά του.
Δύο ποιητές-στιχουργοί, που κέντρο του στίχου τους ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, τα βάσανα και τα πάθη του στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, συνομιλούν εκλεκτικά με τους μελοποιημένους στίχους τους επί σκηνής.
Στην εκδήλωση στίχοι από «Τα Λυρικά» του Τάσου Λειβαδίτη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, θα συναντηθούν με γνωστά τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, αποτέλεσμα της συνεργασίας του με γνωστούς συνθέτες.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Την Ειρήνη Δόβα, τον Γιάννη Σταύρου και τον Αχιλλέα Φρέστα στο τραγούδι, τον Ελευθέριο Καραγιάννη στην ενορχήστρωση και τα πνευστά και ασφαλώς την Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και την Βικτωρία Καπλάνη στην παρουσίαση και τη φιλολογική επιμέλεια της εκδήλωσης, αλλά και την συνολική επιμέλεια της εκδήλωσης», κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

Λευτέρης Ελευθερίου: Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα, ξένος
Μιλώντας για την παράσταση ο κ. Γκόγκος ανέφερε:
«Μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις που συνεχίζεται για 2η χρονιά φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 20:15, στην Αίθουσα «Β. Πυρσινελλάς».
Πρόκειται για την παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» του Θανάση Σκρουμπέλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ.
Πρωταγωνιστεί ο Λευτέρης Ελευθερίου σε έναν ρόλο που αποτελεί σταθμό στην καριέρα του.
Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη και αποτελεί αναφορά στην Ελληνική κοινωνία και την ξενιτιά, στις σχέσεις των λαών, στην ίδια την ζωή!
Ένα έργο διαχρονικά επίκαιρο, ιδίως στην δική μας εποχή και τη δική μας χώρα, που ξαναζεί τη μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και ξένων στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Γκόγκος.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 8:15 μμ και η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται καθημερινά από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]