Ήπειρος:Θυελλώδεις άνεμοι ,χιονοπτώσεις και ανεμοσούρια στα ορεινά [βίντεο-φωτό]


-Τη συνδρομή ελικοπτέρου για την επιχείρηση αναζήτησης 67χρονης κτηνοτρόφου στη Σκλίβανη ζήτησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Θυελλώδεις  ανέμους  εντάσεως 6-8 μποφόρ ,αισθητή πτώση της θερμοκρασίας  και χιόνια στα ορεινά έφερε μαζί της η "Ωκεανίς" στην Ήπειρο .
Χιονοπτώσεις σημειώνονται  στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων στο Μέτσοβο ,στο Δίστρατο Κόνιτσας,στη Βοβούσα ,στη Λάϊστα, στο Συρράκο ,στην Αετομηλίτσα,στο Πληκάτι  στους Χιονάδες κ.α.
Οπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr o προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος , στα ορεινά επικρατούν αρνητικές θερμοκρασίες από -3 βαθμούς Κελσίου με τη χαμηλότερη να καταγράφεται στο Μέτσοβο και στο Πληκάτι με τον υδράργυρο  νωρίς το πρωί στους -5, ενώ οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις δημιουργούν ανεμοσούρια , με την οροσειρά της Πίνδου να βελτιώνει κάπως την κατάσταση ...
Μηχανήματα  της Περιφέρειας βρίσκονται  κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου   χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα  μέχρι στιγμής .
Αναφορικά με την υπόθεση της 67χρονης κτηνοτρόφου που αγνοείται από χθες στην περιοχή της Σκλίβανης ο κ.Μαυρογιώργος σημείωσε ότι  έχει ζητηθεί  από την Περιφέρεια η συνδρομή ελικοπτέρου στις έρευνες ,στις οποίες εκτός από την ΕΜΑΚ συμμετέχουν και Σώματα  εθελοντών  .
Yπενθυμίζεται ότι   η 67χρονη κτηνοτρόφος έφυγε  χθες το πρωί με τα ζώα από το σπίτι της και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.
Στα Ιωάννινα  έχει διακοπεί η συγκοινωνία από και προς το νησάκι λόγω των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν την πόλη   και ιδιαίτερα την παραλίμνια περιοχή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ  οι  ισχυροί  άνεμοι θα διατηρηθούν και αύριο ενώ αναμένεται και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]