Ιωάννινα:Ένας Αλλιώτικος …«Εραστής»Στο Θέατρο Έκφραση

Από τις 14 Φλεβάρη και για δέκα μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευήστο Θέατρο Έκφραση, η Μίνα Παππά και ο Πέτρος Χριστακόπουλος παίζουν το  ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο που  στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον «Εραστή». Καταγράφουν την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της καθημερινής ζωής, εκεί όπου φωλιάζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων, οι οποίοι, κρύβονται πίσω από προσωπεία, πίσω από ρόλους προκειμένου να μπορέσουν να αρθρώσουν τις λέξεις που ντρέπονται και τα αισθήματα που νοιώθουν. Με τον φόβο πως αν χαθούν τα προσωπεία, θα χαθούν όχι μόνο τα αισθήματά τους, αλλά και οι ίδιοι.
Μια αντισυμβατική-αναρχική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Ένας υπόγειος, "πολιτισμένος" πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Δύο χαρακτήρες στην ακραία κόχη της ζωής τους που επινοούν το τέλειο παιχνίδι στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας: ασφάλειας σε σχέση με τον έξω κόσμο, επικινδυνότητας στη μεταξύ τους σχέσης.
Υπόθεση:
Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι στα προάστια. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Επειδή όμως η ερωτική τους ζωή  έχει αρχίσει να ατονεί,συλλαμβάνουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν. Αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή, τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους, όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες, που ο ίδιος στήνει.

Λίγα λόγια για τον Πίντερ και το έργο του:
Το σύγχρονο έργο, κατά τον Πίντερ, έχει μια αποστολή: να θέτει ερωτήματα. Χωρίς απαντήσεις. Ο Πίντερ αποφεύγει τις απαντήσεις, όχι γιατί δεν θέλει να τις δώσει, αλλά γιατί τις θεωρεί ύποπτες. Πιστεύει πως οι απαντήσεις μεροληπτούν και άρα δεν εξυπηρετούν την αλήθεια. Για τον Πίντερ η αλήθεια δεν βρίσκεται στον λόγο που αρθρώνεται με καλλιέπεια και καθ’ υπερβολή. Αντιθέτως, κρύβεται μέσα στον σπασμένο κι αγχωτικό λόγο των ανθρώπων σε σύγχυση, πίσω από τις σιωπές όταν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εκφέρουν αυτό που τους ταράζει.

Από 14 Φεβρουαρίου έως  κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30 στο Θέατρο Έκφραση.
Κατάλληλο άνω των 18 ετών.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου
Σκηνογραφική επιμέλεια- Ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης
Μουσική σύνθεση:  Δημήτρης Μπασδάνης
Φωτογραφία: Νικος Ρούσσης
Βίντεο Τρέιλερ: Κωστής Εμανουηλίδης
Υπεύθυνος Φωτισμού: Χρήστος Χρήστου
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Στεφάνου
Χειρισμός ήχου και φωτισμού: Θανάσης Λανάρης
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος.

Εισιτήρια:10 & 8  ευρώ
Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2651554505 &  6907500710

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]