Η κυβέρνηση δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Προκαλεί θλίψη ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς την ως «παραπαίουσα», αφού, όπως υποστήριξε, «είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και για κάθε νομοσχέδιο, ψάχνει δανεικά και δεκανίκια να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία».

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία για τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως «άλλοι είναι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι που κυρώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Θα μπορούσε να γίνει και λόγος για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά».

Παράλληλα, επανέλαβε πως «ο αναντικατάστατος σύμμαχος κ. Καμμένος εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό» και εκτίμησε ότι «οι εκβιασμοί πιάνουν τόπο». «Η κυβέρνηση», είπε, «επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της βουλής και να τον αλλάξει ώστε ο κ. Καμμένος να μη χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

Ανεβάζοντας τους τόνους διερωτήθηκε «γιατί φοβούνται τόσο πολύ» και «πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν», όπως είπε, «με τον πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει. Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα».

Αναφερόμενος δε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, διαπίστωσε πως «τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο είναι απειλή για την κοινοβουλευτική τάξη» τονίζοντας παράλληλα πως «προκαλεί θλίψη ο πρόεδρος της Βουλής γιατί αντί να περιοριστεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του αναζητά κλωστή για να μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού» όπως είπε για να συμπληρώσει πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς» εκτιμώντας ότι «στις εκλογές που έρχονται η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που έχουν βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» καθώς όπως είπε «είναι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει κι είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα και την οικονομική πολιτική υποσχόμενος μείωση των φόρων και επικέντρωσε την κριτική του στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας πως «ο ίδιος δεν δίστασε δημόσια αλλά και κατ' ιδίαν να διαφωνήσει με ισχυρούς παράγοντες όπως με την καγκελάριο Μέρκελ, αφού αυτό επέβαλε το εθνικό συμφέρον».

Επανέλαβε δε ότι για τον ίδιο και τη ΝΔ «το θέμα αυτό δεν κλείνει» και συμπλήρωσε ότι «ασφαλώς υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά». Δεσμεύτηκε και για τη συνέχεια, ιδιαίτερα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Μιλώντας για τα 35 κεφάλαια που πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν στη ενταξιακή πορεία σημείωσε με νόημα πως «αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ εάν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας».



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]