Ο Γ. Σταθάκης στην ΕΡΤ για τα τιμολόγια ρεύματος και τις επανασυνδέσεις



"Η ΔΕΗ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αποτελεί πυλώνα του ενεργειακού συστήματος. Μεταβαίνουμε σε έναν διαφορετικό ενεργειακό κόσμο, όπου το μερίδιο του λιγνίτη θα περιοριστεί στο 17% και θα αυξηθεί ο κύριος όγκος ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 57% έως το 2030.

Όσον αφορά τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μειωθεί δυο διαδοχικές χρονιές, για δυο λόγους. Πρώτον με τις εκπτώσεις, του 15% της ΔΕΗ στους συνεπείς καταναλωτές και δεύτερον διότι υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά με τις ανταγωνιστικές εταιρείες. Κρατήσαμε τα δίκτυα υπό δημόσιο έλεγχο, το 51% έμεινε στο κράτος (π.χ. ΑΔΜΗΕ). Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι απλή και στις αποκρατικοποιήσεις. Ξεχωρίσαμε τα δίκτυα από το εμπορικό τμήμα, όπως κάνουμε στην περίπτωση της ΔΕΠΑ. Τα δίκτυα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο, είναι σαφές.

Αναπροσαρμόσαμε το ΚΟΤ, με έκπτωση έως 70% για τα πιο φτωχά νοικοκυριά, για 300.000. Φτιάξαμε ταμείο επανασυνδέσεων για εκείνους που έχαναν το ΚΟΤ και πληρώνουμε ότι χρωστάνε στη ΔΕΗ για να επανασυνδεθούν. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίσαμε όλα τα ακραία προβλήματα που είχαν εμφανιστεί όπως τα φαινόμενα νοικοκυριών που ζούσαν με κεριά." δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης  στη συνέντευξη που παραχώρησε  σήμερα
στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 και τον Κώστα Αρβανίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]