Εκλογές θέλει η πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc - «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι προκύπτει σχετικά με το διαζύγιο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Άμεση προσφυγή της χώρας σε εκλογές φέρεται να θέλει η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Marc που πραγματοποιήθηκε για το «protothema.gr». Παράλληλα η πλειοψηφία απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οι 7 στους 10 (ποσοστό 69,6%) αξιολογούν αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και μόλις 26,5% θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές». Ποσοστό 29,7% ή περίπου τρεις στους 10 απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% επιλέγει να πει «δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι», το 68,3% των πολιτών απαντά ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση. «Όχι» απαντά στο ίδιο ερώτημα το 20,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενώ το 11% επιλέγει το «δεν απαντώ».

Σχετικά με το αν ο Πάνος Καμμένος κέρδισε ή έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και εξελίξεις, το 65,3% όσων συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμά ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζημιώθηκε από όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή ποσοστό 21,4%, περίπου δύο στους 10, έχει την άποψη ότι ο κ. Καμμένος βγήκε κερδισμένος, ενώ 7,2% των ερωτηθέντων λέει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ούτε κέρδισε, ούτε έχασε» και το 6,1% επιλέγει να μην απαντήσει.







★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]