"Ταξίδι στην Ιταλία" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ" (VIAGGIO IN ITALIA, 1954)

ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΡΟΣΕΛΙΝΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 IANOYAΡΙΟΥ 2019

ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ "ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο πλούσιος Βρετανός δικηγόρος Άλεξ (George Sanders) και η σύζυγός του Κάθριν (Ingrid Bergman) ταξιδεύουν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολη προκειμένου να διευθετήσουν την περιουσία ενός θείου που απεβίωσε. Το ταξίδι αυτό εντείνει την αποξένωση που επικρατεί στη σχέση του ζευγαριού και προκαλεί επιπλέον ανησυχία και  θλίψη για το γάμο τους μέσα στο ξενικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Θα είναι αυτό το ταξίδι στην Ιταλία η τελευταία ελπίδα αναβίωσης του γάμου τους, που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων;


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA

Το "Ταξίδι στην Ιταλία" γυρισμένο το 1954, αποτέλεσε μια εμπορική αποτυχία του Roberto Rossellini που χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να αναγνωριστεί από κριτικούς, κοινό και άλλους σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε που το θεωρούσε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη "μοντέρνα" ταινία του σινεμά και σηματοδοτεί την ριζική στροφή του Rossellini από το νεορεαλισμό, στον εσωτερικό και συναισθηματικό ρεαλισμό, που είναι πρόδρομος του Michelangelo Antonioni και του Jean-Luc Godard στην "Περιφρόνηση" (1963).
journey-to-italy-1954-003-george-sanders-ingrid-bergman-driving.jpg
Στην ταινία υπάρχουν επίσης αρκετά στοιχεία ντοκιμαντέρ, τοπία, αξιοθέατα και αρχαιολογικά ευρήματα της Νάπολης, του Κάπρι και της Πομπηίας. Αυτό το τοπίο της ιταλικής γης προσθέτει περιεχόμενο, ιστορία ακόμα και μυθολογία στην προσωπική ιστορία του ζευγαριού. Μεταφέρει στιγμές από το παρελθόν στο παρόν παρακινώντας συνεχώς τους χαρακτήρες να αναμοχλεύουν το παρελθόν, να έρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, να θυμούνται όσα έζησαν. Έτσι μια μικρή κρίση στο γάμο ενός ζευγαριού λειτουργεί ως έναυσμα βαθύτερων εσωτερικών αναζητήσεων και υπαρξιακών ζητημάτων όπως η γέννηση, ο θάνατος, η μοναξιά, η αγάπη και τέλος η αναγέννηση.
Αυτή την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, στον Κινηματογράφο Παλλάς, με ελεύθερη είσοδο!

Γράφει, η Φιλιώ Τζαχρήστα

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (VIAGGIO IN ITALIA, 1954)

image.png

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομπέρτο Ροσελίνι



ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζωρτζ Σάντερς, Ίνγκριντ Μπέργκμαν



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97 λεπτά




ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]