Ήπειρος: Η "επέλαση" της "Σοφίας" Καθολικές χιονοπτώσεις ...35 μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους [βίντεο-φωτό]



Από τις 02.00 τα ξημερώματα  και μέχρι τις 08.00 το πρωί με κάποιες μικρές ανάπαυλες  ξεκίνησε η "επέλαση" του χαμηλού βαρομετρικού "Σοφία" και στην Ήπειρο .
Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος η χιονόπτωση υπήρξε καθολική  σε όλη την περιφερειακή ενότητα των Ιωαννίνων και στα ορεινά της Άρτας.

Από τη Σκάλα Παραμυθιάς ,τα Ζαγόρια ,την Κόνιτσα ,τον Δήμο Πωγωνίου,τα ορεινά της Άρτας   έως και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων η "Σοφία"  έφερε χιονοπτώσεις με το ύψος της χιονόστρωσης  να κυμαίνεται από τα 2 με 3 εκατοστά και να φτάνει   έως τα 10 εκατοστά.
Χιονόπτωση  επικρατεί και σε ορεινές περιοχές της Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα λευκά έχει ντυθεί η Κρυοπηγή (στην Δ.Ε Ζαλόγγου) και τα ορεινά χωριά της Δ.Ε Λούρου ,από την Ρευματιά μέχρι τον Σκιαδά.Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
"Η ολονύχτια παρουσία  των ανδρών της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα  την απουσία προβλημάτων .35 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  .Επόμενο στάδιο είναι ο καθολικός παγετός και αυτό στοχεύουμε να το αντιμετωπίσουμε  με  συνεχείς ρίψεις ποσοτήτων αλατιού " σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρογιώργος.
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αλυσίδες χρειάζονται:
Στο επαρχιακό ορεινό οδικό δικτύο των Βορείων Τζουμέρκων, του Μετσόβου, της Κόνιτσας, της Ζίτσας, του Πωγωνίου & της Πυρσόγιαννης
#Άρτα
▪από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Τρικάλων ( Αθαμάνιο - Σκαρπάρι)
▪ στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου - Μικροσπηλιάς
▪ στο οδικό δίκτυο των περιοχών Ξηρόκαμπος, Κρανιές, Αστροχώρι έως Πηγές
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Επαρχιακή Οδός Αθαμανίου - Μεσούντας - Τετράκωμου καθώς και η Επαρχιακή Οδός Αθαμανίου - Θεοδώριανων (από Σταυρό Αθαμανίου έως τα Θεοδώριανα) είναι κλειστές λόγω της χιονόπτωσης

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση [12.40&13.08]
Σας γνωρίζουμε ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αθαμανίου - Μεσούντας - Τετράκωμου (από το ύψος της Αγίας Τριάδας). Συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 για όσους οδηγούς κινούνται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται:
#Ιωάννινα
▪στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο των Βορείων Τζουμέρκων, του Μετσόβου, της Κόνιτσας, της Ζίτσας, του Πωγωνίου, της Πυρσόγιαννης & της Δωδώνης
#Άρτα
▪από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Τρικάλων ( Αθαμάνιο - Σκαρπάρι)
▪από το 16ο έως το 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Τρικάλων (από το Διάσελλο έως και 3ο χλμ μετά τη διασταύρωση της Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων με κατεύθυνση προς Άνω Καλεντίνη)
▪ στην Εθνική Οδό Άρτας - Καρδίτσας ( από το 35ο χλμ έως τα όρια με την Καρδίτσα)
▪ στην επαρχιακή οδό Διάσελλου - Σκουληκαριάς (έως το Βελεντζικό)
▪ στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου - Μικροσπηλιάς
▪ στο οδικό δίκτυο των περιοχών Ξηρόκαμπος, Κρανιές, Αστροχώρι έως Πηγές, Πέρα Καλεντίνη έως Ζυγό

#Θεσπρωτία
▪στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μεταξύ τοπικής κοινότητας Λίστας - Λιά και Λιά - Τσαμαντά καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Αμπελώνα (περιοχή Μελίσσια)
Οι οδηγοί οφείλουν  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]