Η Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών για τη «Μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου & Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΣΑΠ».


                                                                     
Επανερχόμαστε για άλλη φορά στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν  το   Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό  Δημοτικό  Σχολείο ΣΑΠ Ιωαννίνων, που σήμερα στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ  .Στη σύσκεψη που κάνατε τον Ιούλιο  αποφασίσατε την μεταστέγαση του σχολείου στο χώρο του Παλιού Χατζηκώστα. Δεσμευτήκατε  μάλιστα,  Δημοτική Αρχή και αρμόδιοι φορείς της Κυβέρνησης  ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν άμεσα ώστε να παραδοθεί το κτίριο έγκαιρα.
Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο και δεν γνωρίζουμε αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του έργου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθού
με να μάθουμε τι γίνεται, πριν δυο εβδομάδες κάναμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο  και ακόμη περιμένουμε απάντηση !!!
Γνωρίζετε καλά ότι η κατάσταση στο κτίριο  που στεγάζεται το ΣΑΠ στην ΕΛΕΠΑΠ είναι εκρηκτική . Φέτος είναι περισσότεροι οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο (7 στο Δημοτικό και 6 στο Νηπιαγωγείο) και οι χώροι ανεπαρκείς για την σωστή λειτουργία του . Ο λόγος που αυξήθηκαν οι μαθητές είναι γιατί πίστεψαν οι γονείς ότι στο νέο σχολείο θα είχαν καλύτερες συνθήκες και θα μεταφερόταν μέσα στο χρόνο όπως τους διαβεβαιώνατε.
Αυτή η καθυστέρηση μας ανησυχεί και μας εξοργίζει γιατί γνωρίζουμε καλά ότι:
Η πολιτική  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προγενέστερων, στηρίζεται στη θεωρία της «συμπερίληψης» που θέλει όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες ή/και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στα γενικά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς – παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις.
Τα ντοκουμέντα της  Ε.Ε μιλάνε για  το πέρασμα του κόστους της «χρήσης» των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στους «χρήστες» δηλαδή στα παιδιά ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους.
Η χρηματοδότηση της Κυβέρνησης  για τις Σχολικές επιτροπές είναι κατώτερη των αναγκών των Σχολικών μονάδων και τα αποτελέσματα είναι ορατά, πέφτουν σοβάδες ,πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, το πετρέλαιο δίνεται με το σταγονόμετρο κ.α.
Από την άλλη, πακτωλός χρημάτων δίνεται από την Κυβέρνηση τις διάφορες ΜΚΟ στο χώρο της Ειδικής αγωγής που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενώ ο Δήμος, μόνο τον τελευταίο χρόνο δαπάνησε εκατομμύρια  για την τουριστική προβολή και τη στήριξη των οικονομικών συμφερόντων μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών της πόλης μας. Για τα Ειδικά σχολεία όμως δεν υπάρχει «δεκάρα».

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης των κτηρίων στο παλιό «Χατζηκώστα» παίρνοντας όλα τα μέτρα και τις αναγκαίες αποφάσεις  ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο που θα καλύπτει ΟΛΕΣ τις εκπαιδευτικές  - παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών.

Καλούμε τους γονείς του ΣΑΠ, τους Συλλόγους γονέων του Δήμου και το Σύλλογο Δασκάλων  να είμαστε σε ετοιμότητα και να απαντήσουμε αγωνιστικά αν τολμήσουν και κλείσουν το  Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ που στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]