Ιωάννινα:Ημερίδα Για Τα Προβλήματα Ψυχικής Υγείας Σε Παιδιά Και Εφήβους

9 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ στην αίθουσα Δ.Χατζής

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο)  Ιωαννίνων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας στα παιδιά και τους εφήβους. Ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ιωαννίνων". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00, στην αίθουσα «Δ. Χατζή».
Η υπηρεσία μας είναι δομή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και αναπτύσσει τη δραστηριότητά της στο πλαίσιο του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας. Καλύπτει όλες τις ομάδες του πληθυσμού και όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας (0-18 ετών). Παρέχει παιδοψυχιατρική διαγνωστική εκτίμηση και θεραπευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές ή αναπτυξιακές διαταραχές. Συντονίζει και οργανώνει δραστηριότητες πρόληψης και αγωγής κοινότητας. Συνεργάζεται με υπηρεσίες εκπαίδευσης, ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και με τις δικαστικές αρχές του τομέα ευθύνης, για περιπτώσεις που χρειάζεται εξειδικευμένη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση. Βρίσκεται σε διασύνδεση με ιατρικές υπηρεσίες και κλινικές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Παιδιατρική, Ψυχιατρική, και άλλες κλινικές, Τμήμα Επειγόντων, Κοινωνική Υπηρεσία). Παρεμβαίνει σε περιστατικά που βρίσκονται σε κρίση. Παρέχει κλινική άσκηση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους στην παιδική και εφηβική ψυχιατρική.
 Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση ειδικών και κοινού για τη λειτουργία και τις δυνατότητες της υπηρεσίας μας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Μεταξύ των ομιλητών έχει προσκληθεί η κ. Ευγενία Σουμάκη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το παιδί "Σπ. Δοξιάδης", Αντιπρόεδρος ΕΚΕΨΥΕ, Γραμματέας Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος –Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]