Καταγγελία για την αστυνομοκρατία στο πρώτο ΓΕΛ Ιωαννίνων

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας στο 1ο Γενικό λύκειο Ιωαννίνων στις 5/12.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο του πάρκινγκ του σχολείου  προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων σε μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων  και της Μαθητικής Αντίστασης και με αυταρχικό τρόπο προσπάθησαν να τους διώξουν από το χώρο, επειδή μοίραζαν προκηρύξεις ενόψει της πορείας του Γρηγορόπουλου και αρνήθηκαν να δώσουν το υλικό τους στους αστυνομικούς.

Είναι σαφές ότι αυτό το κλίμα που επιχειρούνταν να στηθεί από νωρίς το πρωί, έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου και την κατάληψη στην οποία προχώρησαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών.

Την ίδια στιγμή που η κυρίαρχη πολιτική τσακίζει μια σειρά θεμελιωμένων δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας και οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που το σύστημα κηρύσσει παράνομες τις απεργίες, στοχοποιεί και καταργεί το λαϊκό Άσυλο στα πανεπιστήμια και χτυπάει τις όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις με την κρατική καταστολή  και τις φασιστικές του εφεδρείες, προσπαθεί να εμπεδώσει σε όσους πάνε κόντρα σε αυτό το κλίμα ότι όποιο κεφάλι σηκώνεται θα κόβεται.
Είναι το ίδιο το σύστημα που ξεπλένει τους φασίστες της Χρυσής αυγής, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη και των τόσων άλλων μεταναστών. Είναι το ίδιο το σύστημα που χτυπάει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που εναντιώνονται στο νέο εξεταστικό κάτεργο του υπουργείου και στηρίζει τις καταλήψεις που υποκινούνται από τους φασίστες για το λεγόμενο Μακεδονικό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να εμπεδώσουν είναι οι αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και η οργάνωση της πάλης μας.
Γιατί τα μαθητοδικεία, οι εξακριβώσεις, τα ΜΑΤ κι όλο το κλίμα που στήνουν ταΜΜΕ για τη διαδήλωση του Γρηγορόπουλου, πέρα από όλα τα άλλα αυτό που δείχνει είναι ο τρόμος του κράτους και του συστήματος για ένα νέο νεολαιίστικο ξεσηκωμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, αυτούς που χτυπιούνται καθημερινά από αυτή τη βάρβαρη πολιτική να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και να εναντιωθούν στο σύστημα της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, στο σύστημα που γεννάει το φασισμό και ενισχύει καθημερινά την αστυνομοκρατία.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΥΛΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ-ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
6/12,  Περιφέρεια,  6μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]