Ιωάννινα:Τα παιδιά «πετάνε» με τη «Μώβ Ομπρέλα» της Άλκης Ζέη

Τα παιδιά «πετάνε» με τη «Μώβ Ομπρέλα» της Άλκης Ζέη
- Μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση στην Παιδική Σκηνή τον φετινό χειμώνα, θα  παρουσιάσει σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας στα παιδιά και σε όσους νιώθουν παιδιά την παράσταση «Η Μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη.
Το έργο της Άλκης Ζέη έχει τη δύναμη να μας κάνει συνταξιδιώτες στις μεγάλες αλήθειες που διέπουν τις ζωές μικρών και μεγάλων. Είναι η μοναδική γραφή της, που μπορεί να γίνει ο πόλος έλξης αυτής της συνάντησης με θεατές μικρούς και μεγάλους, η τόσο βαθιά ματιά στην ψυχή των παιδιών που η αξία για το παιδαγωγικό έργο όλων εμάς των ενηλίκων είναι ένα μαγικό εργαλείο, ανεκτίμητο στην κατανόηση και την επικοινωνία με τον κόσμο των παιδιών.
Για το έργο, το οποίο ανεβαίνει στο Καμπέρειο Θέατρο σε διασκευή Σοφίας Ευτυχιάδου - Δήμητρας Λαρεντζάκη και σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Ελένη Δημοπούλου και η σκηνοθέτιδα Δήμητρα Λαρεντζάκη.
Η κα. Βακαλοπούλου, αναφέρθηκε στην επιλογή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Βέροιας να ανεβάσουν για πρώτη φορά στο θέατρο τη «Μωβ Ομπρέλα», σημειώνοντας πως από την πρώτη κιόλας ημέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί «αγκάλιασαν» την παράσταση, η κα. Δημοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να ανέβει η παράσταση, ενώ η κα. Λαρεντζάκη μίλησε για τα μηνύματα που δίνει στα παιδιά η συγκεκριμένη παράσταση.
Για το έργο και τη σημασία του, όπως και για την επικοινωνία των συντελεστών με τα μικρά παιδιά, μίλησαν οι ηθοποιοί Στέλλα Ράπτη, Χρήστος Χριστόπουλος και Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, ενώ στη συνέντευξη παρέστησαν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές – ηθοποιοί της παράστασης, Αρετή Τίλη, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Νίκος Τουρνάκης, Γιάννης Ασκάρογλου, Δημήτρης Όντος και Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.
Υπενθυμίζουμε πως η επίσημη πρεμιέρα του έργου,  έγινε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο «Καμπέρειο» Θέατρο, ενώ θα δοθούν και δυο ακόμη παραστάσεις για το κοινό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, επίσης στις 7.00 το απόγευμα.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ΑμεΑ), άνεργοι (δωρεάν). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2651025670 - 6948202250 - 6972445707 (ώρες γραφείου).
Προπώληση εισιτηρίων: Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Παπάζογλου 5 - Αρχοντικό Πυρσινέλλα), 11.00 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και στο Ταμείο του Θεάτρου (Παρασκευή 6.00 - 8.00 μ.μ. / Σάββατο και Κυριακή 11.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.).
Ταυτότητα της παράστασης
Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Video Animation: Μπάμπης Βενετόπουλος, Γιώργος Βενετόπουλος, Ασπασία Καζέλη, Θάνος Γιουβανούδης.
Φωτισμοί: Richard Antony
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλλη Σαρρή.
Διανομή:
Λέτρω: Αρετή Τίλη
Σάκης: Δημήτρης Μπαμπανιώτης
Νούλης: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης
Γιάγκος: Νίκος Τουρνάκης
Άννα – Κυρία Υπατία: Στέλλα Ράπτη
Κύριος Μαρσέλ: Γιάννης Ασκάρογλου
Μπενουά - Ζοζέφ: Δημήτρης Όντος
Ριχάρδος – Θείος Μίλτος: Χρήστος Χριστόπουλος
Βίτω: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]