Τέσσερις μέρες γεμάτες Μπριτζ στα Ιωάννινα!



Από σήμερα μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου στη Φρόντζου Πολιτεία, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αγωνιστικό Μπριτζ Ιωαννίνων. Στα Ιωάννινα  θα βρεθούν περισσότεροι από 180 παίκτες από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στους αγώνες. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 20:30-23:30
Παρασκευή 20:30-23:30
Σάββατο: 11:00-14:00 και 19:00-22:00
Κυριακή: 11:00-14:00
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα ενόψει του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων, Λάζαρος Καραγιανόπουλος, ο οποίος ίδρυσε τον Σύλλογο το 2003, μίλησε για το άθλημα, δίνοντας λεπτομέρειες και για τη δράση του Συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη του στη διοργάνωση του φετινού πρωταθλήματος.
«Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 70 ενεργά μέλη. Συμμετέχει κάθε χρονιά σε πρωταθλήματα ενώ πραγματοποιεί και μαθήματα δύο φορές το χρόνο σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα. Τα γραφεία μας είναι στη Στοά Σάρκα στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 2651301037», τόνισε ο κ. Καραγιανόπουλος.
Στα Ιωάννινα  προκειμένου να διευθύνει τους αγώνες βρίσκεται και διαιτητής – δάσκαλος της Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελλάδας, Γιώργος Μεσθενέας, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας όπου σήμερα υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργοί αθλητές.
«Είναι σημαντικό ότι πιλοτικά το Μπριτζ διδάσκεται πια και σε ορισμένα σχολεία της χώρας, σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθότι στο εξωτερικό βρίσκεται ήδη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολλών χωρών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η γνωριμία του κόσμου με αυτό. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους επιθυμούν να βρεθούν στους αγώνες που διεξάγονται στα Ιωάννινα
και να γνωρίσουν το Μπριτζ από κοντά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεσθενέας.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, καλωσόρισε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα άθλημα πνευματικό, ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό που αρχίζει και αναπτύσσεται στην χώρα μας, προσθέτοντας πως η φιλοξενία του πρωταθλήματος στα Γιάννενα ενισχύει και τις προσπάθειες τουριστικής της προβολής.
Τέλος, τρία μέλη του τοπικού Συλλόγου, η Μαρία Γραβάνη, ο Νίκος Δρόσος και ο Κώστας Κιτσαντώνης, μίλησαν για την εμπειρία τους στο αγωνιστικό Μπριτζ χαρακτηρίζοντας το άθλημα ως «σκάκι με χαρτιά», λόγω της στρατηγικής και αναλυτικής σκέψης που χρειάζεται κανείς για να το παίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]