Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Νέα σύλληψη εργαζομένου στην πόλη.


«Όποιος αρνείται την απόλυσή του συλλαμβάνεται» αυτό αποδεικνύεται ότι είναι  το δόγμα της αστυνομικής διεύθυνσης Ηπείρου μετά και τη νέα σύλληψη εργαζομένης. Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, αρνήθηκε την απόλυσή της και πήγε κανονικά στη βάρδια της με βάση το πρόγραμμα της επιχείρησης.  Ασφαλίτες εμφανίστηκαν ξαφνικά και συνέλαβαν την εργαζόμενη χωρίς καν να εξηγήσουν για ποιο λόγο, χωρίς καν να δίνουν τα στοιχεία τους.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες συνέλαβαν εργαζόμενη σε άλλο σούπερ μάρκετ  της πόλης επειδή αρνήθηκε την απόλυσή της, ενώ δεκάδες συλλήψεις και αγωγές εκκρεμούν σε βάρος συνδικαλιστών και των εργαζόμενων του ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ που αγωνίζονται εδώ και ένα χρόνο για να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστολή της αστυνομίας πάνε χέρι-χέρι

Μετά τη σύλληψη, έξω από το μέγαρο της αστυνομίας έγινε  παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο και  τα ταξικά σωματεία της πόλης απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη η εργαζόμενη. Με συνθήματα όπως «ρόπαλα και ματ για την εργατιά, κέρδη και προνόμια για τα αφεντικά»  και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» οι συγκεντρωμένοι  δεν αποχωρούσαν μέχρι την ώρα που η συνάδελφος αφέθηκε ελεύθερη.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Kέντρου N.Έξαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε : «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την εργασιακή ζούγκλα. Έχει φορτώσει στις πλάτες της εργατικής τάξης εκατοντάδες αντεργατικούς αντιλαϊκούς  νόμους που διευκολύνουν τις απολύσεις, επιβάλλουν τις μειώσεις μισθών και την τρομοκρατία. Κι ερχόμαστε τώρα, παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή περίοδο, για την ανάπτυξη που έρχεται, να βλέπουμε και νέα πράγματα: όποιος απολύεται και διαμαρτύρεται συλλαμβάνεται. Στη θέση του έρχεται άλλος εργαζόμενος. Φτηνός, ευέλικτος, αναλώσιμος. Η εργοδοσία αδιαφορεί για τη ζωή μας, για τις δικές μας ανάγκες. Το ταξικό εργατικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,  σήκωσε από την πρώτη στιγμή τη σημαία της οργάνωσης της αντίστασης σε αυτή την κατάσταση. Συνεχίζουμε. Έχουμε μπροστά μας την απεργία στις 14 Νοέμβρη. Η οργάνωση  της απεργίας, τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί αφορούν ακριβώς το αίτημα για ζωή με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

 Ακολούθησε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από κατάστημα, με στόχο να ενημερωθεί η γειτονιά για τις εξελίξεις .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]