Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου DEFeND

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου DEFeND
ToΤμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου DEFeNDπου πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.
Το έργο αφορά στην ανάπτυξη πλατφόρμας που θα παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία και εφαρμογές λογισμικούώστε οι οργανισμοί διαφορετικών κλάδων να έχουν τη δυνατότητα να αποτιμήσουν την κατάσταση συμμόρφωσής τους με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους για την επίτευξη συμμόρφωσης με τον Κανονισμό. Το DEFeNDχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Η2020 με συνολικό προϋπολογισμό 2.737.300 €.
Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουνδέκα συνεργαζόμενοι φορείς. Συγκεκριμένα, μαζί με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχουν η AtosSpainS.A. απότηνΙσπανία, το ΠανεπιστήμιοτουBrightonαπότοΗνωμένοΒασίλειο, η Business-eSPAαπότηνΙταλία, η δικηγορική εταιρίαBird&BirdLLPαπότοΗνωμένοΒασίλειο, η εταιρία πληροφορικήςPDMEFCαπότηνΠορτογαλία, ηεταιρία τεχνολογίαςGridPocketSASαπότηνΓαλλία, ηAbiLab-CentroαπότηνΙταλία, τονοσοκομείοFundacionParalaInvestigacionBiomedicaHospitalInfantilUniversitarioNiñoJesusαπότην Ισπανία καιοΔήμοςPestheraαπότηνΒουλγαρία.
Τα αποτελέσματα του έργου αναμένεται να συνεισφέρουν στην ετοιμότητα οργανισμών για τη συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, οδηγώντας στην καταλληλότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παρεχόμενη πλατφόρμα θα επιτρέπει στους οργανισμούς να επιλέγουν τα εργαλεία λογισμικού και τις εφαρμογές που τους αφορούν, παρέχοντας ευελιξία και προσαρμοστικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]