Ιωάννινα:Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης επί 11 χρόνια... στο Praktiker


"Καταγγέλουμε την εταιρεία Praktiker και το διευθυντή του καταστήματος Ιωαννίνων ,Γρηγόριο Ιωαννίδη για την απόλυση της συναδέλφου Χ.Σ. ,μητέρας 2 ανηλίκων παιδιών , η οποία εργάζονταν στην εταιρεία 11 χρόνια.
Η εταιρεία  χρησιμοποιεί ,όπως και στο παρελθόν, αστείες προφάσεις για να δικαιολογήσει την απόλυση.
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη :  ο διευθυντής εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σχέδιο της εταιρείας να απαλλαγεί από τους παλιούς και «υψηλόμισθους» εργαζομένους ,στοχοποίησε τη συγκεκριμένη συνάδελφο και πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά του στο κατάστημα των Ιωαννίνων,εξαπέλυσε εναντίον της πόλεμο με επιπλήξεις και εξώδικα, για αστείες αφορμές.
Η συνάδελφος μαζί με το Σωματείο κατήγγειλαν  τις μεθοδεύσεις της εταιρειας στην επιθεώρηση εργασίας ,γεγονός που ο κύριος Ιωαννίδης και οι συνοδοιπόροι του στη διοίκηση του καταστήματος δε συγχώρεσαν και εκδικητικά έστειλαν τη συνάδελφο στις στρατιές των ανέργων.
Ο σκοπός και το μήνυμα της Praktiker είναι ξεκάθαρο :
Όποιο κεφάλι σηκώνεται θα κόβεται.Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει στήσει βιομηχανία επιπλήξεων και εξωδίκων σε όσους συναδέλφους δε συμμετέχουν στη στημένη και αδιαφανή διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού.
Απαλλάσσονται επίσης από το βάρος των των παλιών 8ωρων εργαζομένων ,που αντικαθίστανται με ,στη συντριπτική πλειοψηφία, ελαστικά απασχολούμενους συναδέλφους που αμείβονται με ψίχουλα και παραμένουν πειθήνιοι με το δέλεαρτης μετατροπής των συμβάσεών τους σε  8ωρους και αορίστου χρόνου ή απλά της ανανέωσης της σύμβασής τους για μερικούς μήνες επιπλέον.Πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα δουλεύουν χρόνια υπό αυτό το καθεστώς ομηρίας από την εταιρεία.
Στα καταστήματα η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής.Οι βάρδιες δε βγαίνουν ,οι πωλητές αναρωτιούνται σε ποιο πόστο θα δουλέψουν κάθε μέρα και η περίφημη  «εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη» για την οποία κομπάζουν τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας  έχει καταντήσει κενό γράμμα.
Τα καταστήματα ουσιαστικά λειτουργούν και είναι κερδοφόρα χάρη στο φιλότιμο,στα όρια της αυτοθυσίας,των εργαζομένων τους ,αφού η εταιρεία μέσω των διευθυντών και των προϊσταμένων-μαθητευόμενων μάγων ,εφαρμόζει τις υπερσύγχρονες μεθόδους management  «άρπα –κόλλα», «βλέποντας και κάνοντας» , «τρέξτε ποδαράκια μου» καθώς και το κλασσικό «αν δε σας αρέσει,φύγετε».
Οι εργαζόμενοι στην Praktiker ζητάμε τα αυτονόητα :αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ,χωρίς τρομοκρατία και ανασφάλεια.
Καλούμε τους συναδέλφους ,αντί να βγάζουν κομπιουτεράκια για να υπολογίσουν το ύψος της αποζημίωσης απόλυσης,να συσπειρωθούν στο Σωματείο για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε :
Την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου.
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζομένους χωρίς να δημιουργεί διαχωρισμό σε παλιούς και νέους και θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας.
Παύση της αυθαιρεσίας διευθυντών και προϊσταμένων.
Προσλήψεις και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας."καταλήγει η σχετική ανακοίνωση-της  επιτροπής Ιωαννίνων του Σωματείου εργαζομένων στην Praktiker.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]