Σημαντική απόφαση του ΕλΣυν για τον έλεγχο μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων

Τη μισθοδοσία υπαλλήλου Ι.Δ.Α.Χ. Ν.Π.Δ.Δ., του οποίου η εργασιακή σχέση μετατράπηκε από μερική σε πλήρη απασχόληση, καθώς και τη διαφορά αποδοχών, που προέκυψε από κατάταξη του ιδίου υπαλλήλου στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο, μετά τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου υπηρεσίας στο κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο, κλήθηκε να εξετάσει το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά την άρνηση αναπληρωτή Επιτρόπου να θεωρήσει σχετικό ένταλμα πληρωμής, όπως παρουσιάζει, πρώτο κι αποκλειστικά, σήμερα, το epoli.gr.
Επισημαίνεται ότι, μετά την πράξη επιστροφής του αν. Επιτρόπου, το εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. αντικατέστησε το επίμαχο χρηματικό ένταλμα με δύο – το ένα αφορούσε τη μισθοδοσία και το άλλο τη μισθολογική διαφορά – με το μεν πρώτο να θεωρείται από τον αρμόδιο Επίτροπο (υπολογίστηκε με το Μ.Κ. 1) και το δε δεύτερο να μη θεωρείται, με τον αν. Επίτροπο να εμμένει στην άρνησή του.

Έτσι, δεδομένου ότι, α) το ένταλμα της πρώτης μισθοδοσίας του υπαλλήλου, μετά τη μετατροπή της σύμβασης εργασίας του από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, ελέγχθηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελ. Συν. και θεωρήθηκε, καθώς η σχετική δαπάνη κρίθηκε νόμιμη και β) δεν μεσολάβησε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή, από το Κλιμάκιο του ΕλΣυν κρίθηκε ότι, το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, με το οποίο εντέλλεται, το πρώτον, η καταβολή διαφοράς αποδοχών λόγω αυτόματης μισθολογικής μεταβολής, συνεπεία της συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο, χωρίς την προηγούμενη έκδοση οποιασδήποτε διοικητικής πράξης που συνιστά υπηρεσιακή μεταβολή, δεν υπάγεται στον προληπτικό έλεγχο του ΕλΣυν και ως εκ τούτου απείχε του ελέγχου αυτού.
 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]