Έρχονται τα ιπτάμενα Taxi από την Audi και Airbus!

Γράφει ο Γιώργος Μούζος 

To μέλλον των μετακινήσεων, φαίνεται ότι είναι στον αέρα! Στην κυριολεξία, μιας και η Audi υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την αεροπορική βιομηχανία Airbus, για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα «Urban Air Mobility».

Όταν όμως με το καλό ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα, είμαστε περίεργοι με ποιο καθεστώς θα ασφαλίζεται για την κίνησή του, μιας και θα δραστηριοποιείται τόσο στο δρόμο, όσο και για τον αέρα! Μήπως νέα ασφαλιστικά προγράμματα να έρχονται στην αγορά; Ο χρόνος θα δείξει!

Στο δια ταύτα όμως τώρα, η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται να προστεθεί στο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης με τον κωδικό Pop.Up Next, και είχε δουλέψει και η Italdesign πάνω σε αυτό. Τώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε την άδειά της ώστε να διεξαχθούν δοκιμές του συγκεκριμένου οχήματος στην πόλη Ingolstadt, έδρα της Audi.



Το project φέρει το όνομα «Urban Air Mobility», με τους δυο κατασκευαστές να είναι υπερήφανοι για τη δημιουργία του, αλλά και λόγω της αδειοδότησης των δοκιμών από το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών για να δοκιμάσουν τα πρωτότυπα αεροπορικά ταξί.

Σύμφωνα με την ιδέα που εκπονούν η Audi και η Airbus, το σύστημα απογείωσης δεν χρειάζεται να υπάρχει όταν το αυτοκίνητο κινείται στο έδαφος. Όταν κι αν κριθεί, ένα αυτόνομο drone θα ενσωματώνεται στην οροφή του αυτοκινήτου για να το σηκώσει στον αέρα.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]