Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα -Κλάους Ρέγκλινγκ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ
                                               
Πρωθυπουργός: Είναι κάπως παράξενο, αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει δύο παρτίδες ταυτόχρονα. Επειδή την ίδια στιγμή έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του χρέους. Ελπίζω λοιπόν, όπως χθες είχαμε θετική εξέλιξη, το ίδιο να συμβεί και την επόμενη εβδομάδα στο κρισιμότερο ίσως ζήτημα για την χώρα, μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια.
Ρέγκλινγκ: Είναι σημαντική στιγμή…
Πρωθυπουργός: Νομίζω ότι τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο, τεράστιες προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και πως είμαστε πολύ κοντά σε μια βιώσιμη λύση, που θα δικαιώσει τις προσπάθειες και τις θυσίες μας, αλλά που ταυτόχρονα θα είναι μια βιώσιμη λύση για την Ευρώπη συνολικά. Επειδή το ελληνικό ζήτημα είναι το τελευταίο ζήτημα της κρίσης, η τελευταία περίπτωση.
Ρέγκλινγκ: Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στον ΕΜΣ θα είμαστε ευτυχείς αν η Ελλάδα γίνει η πέμπτη μας ιστορία επιτυχίας. Υπάρχουν τέσσερις προηγούμενες και είναι καλό η τελευταία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα συζητήσουμε σχετικά, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία.
 φωτο  Andrea Bonetti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]